NE RADUJMO SE PREVIŠE: Danas ulazimo u TOPLIJE VREME, ali i to može da nam napravi PROBLEM

Sunce i kiša
Pixabay.com

U Srbiji će u jutarnjim i prepodnevnim satima biti oblačno, mestimično sa snegom, na jugu i istoku sa kišom i susnežicom, uz maksimalnih šest stepeni Celzijusa na jugu i istoku zemlje.

 

Po podne i uveče biće suvo, uz delimično razvedravanje. Vetar slab do umeren severni i severozapadni, noću u skretanju na jugoistočni i u pojačanju, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Najniža temperatura biće od minus 3 C na severu, do 3 na jugu zemlje, najviša dnevna od minus 1 C na severu do 6 C na jugu i istoku Srbije.

U Beogradu će ujutru biti oblačno sa slabim snegom, pre podne će padavine prestati, a po podne će doći do delimičnog razvedravanja. Vetar će biti slab do umeren severni i severozapadni, noću u skretanju na jugoistočni i u pojačanju. Najniža temperatura oko minus 2 C, najviša dnevna oko plus 1 C.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji će biti toplije, uz intenzivno topljenje snega u nižim i brdskim predelima, a postepeno na planinama.

U ponedeljak ujutru biće slabog i umerenog mraza. Tokom većeg dela dana biće suvo sa sunčanim periodima, a uveče novo naoblačenje sa kišom koje će prvo zahvatiti južne i zapadne predele Srbije. Od utorka do četvrtka doći će do česte pojava kiše, na visokim planinama sneg, a zatim uglavnom suvo. U ponedeljak i utorak u košavskom području i na planinama vetrovito.

Meteorolog kompanije “Veder tu ambrela (Weather 2Umbrella) Ðorđe Ðurić je rekao da je ledeni talas prošao i da Srbiju naredne nedelje očekuje toplije vreme, ali s čestim padavinama, zbog čega treba pratiti situaciju na rekama.

Ulazimo u dosta topliji period, ali česte kiše i ukoliko dođe do naglog topljenja snega, mogu biti novi problem za Srbiju. Treba biti oprezan kad su reke u pitanju i pratiti situaciju – rekao je Ðurić Tanjugu.