MALI PRIZNAO HRVATIMA: Postao sam gradonačelnik po ideji Andreja Vučića, on je SIVA EMINENCIJA SNS-a!

Siniša Mali
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, prema sopstvenom priznanju, došao je na funkciju prvog čoveka prestonice po ideji Andreja Vučića, brata sadašnjeg predsednika Srbije.

 

U intervjuu koji je pre četiri godine dao za hrvatski magazin, a koji domaći mediji nisu preneli, Mali je predsednikovog brata predstavio kao „sivu eminenciju“ vladajuće Srpske napredne stranke (SNS).

Ubrzo pošto je izabran za gradonačelnika Beograda u aprilu 2014. Mali je dao intervju za hrvatski nedeljnik „Globus“. Novinaru Darku Hudelistu, koji uživa poverenje predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ispričao je zanimljive detalje o odnosu moćnih ljudi u zemlji, mada oni nikada nisu došli do srpske javnosti – jer intervju nisu preneli domaći mediji.

Andreja Vučića, brata predsednika Srbije, Mali je u intervjuu predstavio kao nekoga ko upravlja iz senke i pripisao mu zasluge čak i za to što je postavljen za gradonačelnika srpske prestonice.

Andrej je, inače, siva Aleksandrova eminencija u Srpskoj naprednoj stranci, koji se nigde u javnosti ne pojavljuje – ispričao je Mali, a prenosi KRIK.

On radi u Zavodu za izradu novčanica, a uz to se bavi strankom i Košarkaškim klubom Crvena zvezda.

Mali je hrvatskom novinaru objasnio kako se povezao sa Andrejem Vučićem.

Stvar je u tome što su Vučićev rođeni brat Andrej i moj mlađi brat Predrag (Peđa) najbolji prijatelji. I ja sam uvek njima pomagao – rekao je Mali u intervjuu za „Globus“.

Mali je hrvatskom novinaru objasnio kako se povezao sa Andrejem Vučićem.

Stvar je u tome što su Vučićev rođeni brat Andrej i moj mlađi brat Predrag (Peđa) najbolji prijatelji. I ja sam uvek njima pomagao – rekao je Mali u intervjuu za „Globus“.