“Volim vas, Srbi”: Amerikanac koji živi u Srbiji uputio IZVINJENJE zbog NATO bombardovanja (FOTO)

Čarls Keter
print screen/facebook.com/Charles Cather

Čarls Keter godinama živi u Srbiji gde snima video priloge koji na sjajan način predstavljaju našu zemlju.

Amerikanac Čarls Keter, poznat po svom blogu, a danas se oglasio povodom godišnjice NATO bombardovanja naše zemlje.

U tekstu koji je postavio na svom Fejsbuk profilu, Amerikanac koji već godinama živi u Srbiji, podsetio je veliki broj svojih prijatelja i pratilaca na toj društvenoj mreži da je, na današnji dan, počelo bombardovnanje Srbije od strane zemalja članica Severnoatlantske alijanse.

– Pre 19 godina, Klinton, Bler i NATO prekršili su međunarodno pravo otpočevši svoju tromesečnu kampanju bombardovanja srpskog naroda. Uništili su skoro svaki most u zemlji, brojne fabrike, nekoliko bolnica, putnički voz, električne centrale, kinesku ambasadu, zgradu RTS-a i brojne stambene zgrade – napisao je Keter.

– Nelegalno bombardovanje ubilo je 2.500 nevinih ljudi, žena i dece. Osakatilo je ekonomiju i nateralo mnoge da napuste svoju zemlju. Veoma je loše to što se velike zapadne sile neće naći pred međunarodnim sudovima zbog kršenja međunarodnog prava – napisao je Keter.

– Ovaj Amerikanac, koji živi u Srbiji, želeo bi da se povodom godišnjice izvini srpskom narodu. Izivnjavam se zbog nelegalnih postupaka koje je moja zemlja počinila vašoj zemlji i vašem narodu. Molim se za to da se krivci jednog dana budu prinuđeni da odgovaraju pred sudom za svoje nečasne i odvratne zločine protiv vašeg naroda… a i protiv mog naroda, takođe – istakao je Kater.

– Živim sa, radim sa, družim se sa, borim se sa, plačem sa, slavim sa Srbima svakoga dana poslednjih osam godina. Za vas će uvek biti mesta u mom srcu – napisao je Čarls Kater, završivši svoju poruku na srpskom jeziku, rečima:

“Volim vas, Srbi!”