“NIPODAŠTAVA ŽENE I KOLEGINICE”: PSG zbog OVE IZJAVE optužio Dačića za seksizam!

Ivica Dačić
Beta / Ognjen Stevanović

Pokret slobodnih gradjana (PSG) osudio je danas "seksističko ponašanje" ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića.

 

Prema pisanju Blica, Dačić je nedavno na Televiziji Hepi pričao o sastanku sa Lukašenkom.

– Otvaraju se vrata, ulazi 10 top-modela, znači lepotice, i svaka nosi po jednu kafu ili čaj. Kada sam to video, odmah sam mu predložio da razmenjujemo ‘staf’ – rekao je Dačić, a preneo Blic.

PSG je ocenio da je za uređenu državu sramno da ministar spoljnih poslova i prvi potpredsednik Vlade na takav način nipodaštava žene i koleginice, a time podržava i podstiče objektivizaciju i rodnu neravnopravnost.

– Ministar Dačić već godinama narušava ugled Republike Srbije svojim nespretnim izjavama, nerazumnim postupcima i sve učestalijim diplomatskim skandalima zbog kojih svaki građanin Srbije oseća stid i neprijatnost. Vladajuća struktura podržava seksizam kao glavno sredstvo u podizanju rejtinga gledanosti, čime direktno pogoršava već postojeći negativan položaj žena u društvu – naveo je PSG.

– Neophodna je društvena odgovornost i etika koje moraju postati prioritet. Ukoliko zaista želimo biti društvo koje će uvažavati različitost i negovati ravnopravnost, mizogeni medijski cirkus mora prestati – navodi se u saopštenju.