“POPIO ZA DUŠU POKOJNIKA”: Sveštenik se kolima vraćao sa parastosa, a rezultat ALKOTESTA zaprepastio je policiju!

Saobraćajna policija
Wikipedia

Ubski sveštenik M.Lj. je posle tri parastosa seo za volan automobila, a prilikom kontrole saobraćajne policije utvrđeno je da ima 2,06 promila alkohola u krvi. Posle privođenja, svešteniku je izrečena kazna od 15 dana zatvora.

 

Reč je o parohu iz ubskog sela Vrelo koji je za volanom svog automobila bio u mantiji, kada su ga zaustavili pripadnici saobraćajne policije u Ubu. Merenjem je utvrđeno prisustvo alkohola u krvi od 2,06 promila, zbog čega je odveden u policijsku stanicu na trežnjenje, piše “Blic”.

Prota M. Lj. potom je po hitnom postupku sproveden sudiji Prekršajnog suda u Valjevu, koji mu je izrekao kaznu od 15 dana zatvora, devet meseci zabrane upravljanja motornim vozilom i 15 kaznenih poena u saobraćajnoj dozvoli. Na izdržavanje zatvorske kazne, međutim, biće upućen u roku od dve sedmice, kada presuda Prekršajnog suda postane pravosnažna.

Inače, sveštenik se pred sudijom branio da je pre zaustavljanja bio na tri parastosa, na kojima je, kako je kazao, “običaj da se popije za pokojnikovu dušu”.