Poručili mu da istraje “u borbi protiv mrzitelja Srbije”: Evo šta je Vučić dobio za rođendan od saradnika

Premijer Srbije Aleksandar Vučić proslavio je juče 45. rođendan, a osim brojnih čestitki i rođendanskih želja, među poklonima koje je dobio od svojih kolega iz Vlade našlo se i nekoliko flaša vina, knjige, praktični pokloni.

 

Premijeru je prvi poklon stigao sa Andrićevog venca, doduše ne od predsednika Tomislava Nikolića, već od njegovog savetnika za medije Vuka Fatića, koji je Vučiću kao višedecenijski prijatelj poklon uručio dan ranije:

– Kupio sam mu crno italijansko vin. Vučiću je teško izabrati poklon, budući da osim vina ne pije ni alkohol, niti kafu, tako da u opticaju ostaju dobro vino i knjige – objašnjava Fatić.

Poklone su Vučiću pripremili i ministri, koji, uprkos tome šti je juče održana sednica Vlade, poklone su mu uručili daleko od očiju javnosti.

Tako je od prvog potpredsednika Vlade i šefa diplomatije Vučić na poklon dobio paket dobrog domaćeg vina.

– Osim toga, poželeo sam mu sve najbolje – pohvalio se Dačić.

 Od Čepurina na poklon knjiga

Premijer je juče razgovarao i sa ambasadorom Rusije u Beogradu, Aleksandrom Čepurinom, koji mu je na poklon doneo knjigu.

Iako je poklon uredno kupio, direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić nije želeo da otkrije o čemu se radi:

– Poželeo sam mu i poklonio nešto lično, što nije za javnost – rekao je Đurić.

Potpredsednica Vlade i ministarka saobraćaja kaže da nije zaboravila da uputi čestitku, ali poklon će sačekati koji dan:

– Iz sveg srca sam mu poželela da Srbija razume svu energiju i ljubav koju ulaže u njen napredak – rekla je Mihajlovićeva.

Ministarka bez portfelja zadužena za evrointegracije Jadranka Joksimović, kako kaže, kao i uvek Vučiću je poželela pre svega zdravlje i uspeh, a poruka je stigla i od ministra odbrane Bratislava Gašića:

– Poželeo sam mu da istraje u borbi protiv svih mrzitelja Srbije – otkrio je Gašić.

Sudeći po reakcijama, Vučić je poklonima i znacima pažnje bio oduševljen, a mobilni telefon mu je juče bio zatrpan čestitkama i rođendanskim željama.