Dačić: Spremni smo na probleme sa izbeglicama, i dalje ćemo biti humani prema njima

Ivica Dačić
Beta

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas je Srbija spremna na probleme koji se očekuju nakon zatvaranja austrijskih granica za izbeglice, zbog čega će za desetak dana, kako ga je obavestio šef austrijske diplomatije Sebastijan Kurc, biti zakazana ministarska sednica zemalja duž balkanske migrantske rute.

 

Austrijski šef diplomatije Sebastijan Kurc obavestio me je da želi da zakaže za 24. februar sednicu ministara unutrašnjih i spoljnih poslova zamalja koje pripadaju Balkanskoj ruti, jer se tada očekuje da će verovatno početi problemi izazvani zatvaranjem granica od strane Austrije – rekao je Dačić koji u Minhenu učestvuje na 52. Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji.

Dačić je dodao da Srbija spremno dočekuje sve te dogadjaje.

Mi spremno čekamo na sve ove događaje, imaćemo human odnos prema izbeglicama i migrantima, ali ćemo svakako i zaštititi naše nacionalne i državne interese – izjavio je Dačić.

Dačić je dodao da je na skupu u Minhenu izneo stav da Srbija želi da bude konstruktivan faktor kada je reč o miru i stabilnosti, medjunarodnoj borbi protiv terorizma, kao i rešavanju migrantske krize.

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije Dačić je u Minhenu imao i niz bilateralnih susreta sa kolegama iz sveta i regiona.