NOVI DETALJE ISTRAGE: Da li će ovaj trag dovesti do hapšenja Jeleninog ubice?

Jelena Marjanović
MUP Srbija

Jedan od izolovanih ženskih DNK tragova koji su nađeni na trenerci Jelene Marjanović (33), pripada njenoj svekrvi. Ovo, ipak, nije dokaz, koji bi policiju mogao da dovede do rešavanja ovog misterioznog slučaja, niti to znači da je svekrva osumnjičena za ubistvo.

 

Jedan od izolovanih ženskih DNK tragova koji su nađeni na trenerci Jelene Marjanović (33) koja je mučki ubijena pre više od mesec dana pripada njenoj svekrvi Zorici Marjanović, ali ovo, ipak, nije dokaz koji bi policiju mogao da dovede do rešavanje ovog misterioznog slučaja, niti to znači da je svekrva osumnjičena za ubistvo.

Policija je na početku istrage uzela DNK uzorak od svih članova porodice, među kojima je bila i svekrva. Kako je Jelena živela sa njima, nije čudno da je upravo njen DNK izolovan. Ni nakon ovog saznanja policija nema dokaz da je pomenuta žena eventualni izvršitelj – objašnjava sagovornik Kurira blizak celom slučaju.

Prema njegovim rečima, obducenti su sumnjičavi da je ženska osoba mogla da načini veliki broj udarca.

Jeleni je na nekoliko mesta smrskana lobanja od siline udarca. Prema našem iskustvu, retko je da žena može tako da udara. Mislimo, ipak, da je ubica muškarac jake konstitucije. Moguće da je ženska osoba samo pomagač. Ipak, istraga će uskoro sve razjasniti – kaže izvor.

U praksi, inače, DNK materijal na garderobi je mogao da ostane na više načina a, između ostalog, kapljičnim putem odnosno kijanjem i kašljanjem.

Inače, obducenti koji su nekoliko sati temeljno radili na slučaju svirepo ubijene pevačice, pre nego što su njeno telo predali porodici, uzeli su njenu krv, urin i sadržaj iz želuca. Kada je Više javno tužilaštvo u Beogradu zatražilo veštačenje, oni su sav materijal podvrgnuli analizi, kako bi se utvrdilo da li je nesrećna žena možda i trovana. Te analize traju dugo, ali se rezultati mogu očekivati uskoro.