LEDENI DANI: Danas debeo minus, a onda nas uveče čeka nešto JOŠ GORE!

Ljubav
Pixabay.com

Jeste januar, ali zima je baš stegla!

 

U Srbiji danas oblačno sa susnežicom i snegom, dok će na severu i na severozapadu tokom većeg dela dana biti suvo, pre podne i sunčano, tek tokom večeri ponegde sa slabim snegom.

Počeće da duva umeren do jak severni severozapadni vetar, u toku večeri ponegde povremeno i sa olujnim udarima, pa se u brdsko-planinskim predelima očekuju snežna vejavica, nanosi i smetovi. Minimalna temperatura od -5 do 1°C, maksimalna dnevna od 0 do 4°C. U toku večeri i noći očekuje se osetnije zahlađenje i pad temperature i za 10 stepeni.

Tim povodom Hidrometeorološki zavod je izdao upozorenje na snežne padavine i veoma niste temperature.

– Danas u južnim, jugozapadnim, istočnim i jugoistočnim delovima Srbije očekuje se oko 10 cm novog snega, u planinskim predelima i više, a zbog jakog severozapadnog vetra i lokalno stvaranje snežnih nanosa – navodi se u upozorenju RHMZ-a.

Narednih dana očekuju se ledeni dani. U petak na severu i severozapadu suvo i uglavnom vedro, u ostalim predelima oblačno sa snegom. Duvaće jak, na udare i olujni severozapadni vetar, pa se očekuju snežni nanosi i smetovi. Minimalna temperatura biće od -15 do -10°C, u planinskim predelima do -22°C, maksimalna dnevna od -10 do -4°C, u planinskim predelima do -15°C.

U subotu suvo i još hladnije, dok se na jugoistoku još uvek ponegde očekuje slab sneg. Vetar do kraja dana u slabljenju. Minimalna temperatura biće od -17 do -11°C, u planinskim predelima do -24°C, maksimalna dnevna od -12 do -4°C, u planinskim predelima i niže.

I tokom nedelje i ponedeljka se očekuju ledeni dani i veoma niske temperature, ali će na severu i zapadu doći i do manjeg otopljenja. Maksimalne temperature biće od -8°C na jugu do -2°C na severu i na zapadu Srbije. Očekuje se i povećanje oblačnosti sa slabim snegom, dok se više snežnih padavina očekuje u zapadnim predelima Srbije.