VOZAČI OPREZ: U planinskim predelima MAGLA, otapanje snega stvara ODRONE!

Autoput
Dnevno.rs

I AMSS-a upozoravaju vozače da prilagode brzinu vožnje uslovima na putu, uz pojačan oprez i poštovanje saobraćajnih propisa.

 

Naglo otapanje snega, pored mokrih kolovoza, donosi veliku opasnost od odrona, dok magla jutros usporava saobraćaj u planinskim predelima na Kopaoniku, Zlatiboru i Crnom Vrhu, saopštio je AMSS.

Prestanak padavina i porast dnevnih temperatura koje se, prema najavama metereologa, očekuju ovog i narednih dana, doprineće dobroj prohodnosti putevima.

Međutim, naglo otapanje snega, pored mokrih kolovoza, donosi veliku opasnost od odrona.

Najviše ih ima pored Ibra, između Kraljeva i Raške, pored Drine od Malog Zvornika ka Ljuboviji u Ovčar Banji, kroz grdeličku, sićevačku i drensku klisuru, a sa odronima treba računati i pored Dunava između Velikog Gradišta, Donjeg Milanovca i Golupca.

Magla ovog jutra usporava saobraćaj u planinskim predelima ima je na Kopaoniku, Zlatiboru i Crnom Vrhu.

U područjima sa maglom, pored smanjene vidljivosti, treba računati i na poledicu, koja je zbog niskih temperatura, prisutna na svim vlažnim deonicama.

Svi putevi ka zimskim turističkim centrima su prohodni, a zbog snega koji je padao prethodnog dana upozoravamo vozače na obaveznu upotrebu zimske opreme.

Na istoku i jugoistoku pada sneg slabog intenziteta, a raskvašenog snega do pet centimetara ima na teritoriji Vranja, Valjeva, Novog Pazara, Zaječara i Ivanjice, kao i na putevima u višim planinskim predelima.

Na graničnom prelazu “Batrovci” , zadržavanja za teretna motorna vozila na izlazu iz Srbije su oko 60 minuta, saopštio je jutros AMSS.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 20 minuta.

Ipak, vreme zadržavanja na graničnim prelazima je relativno i često promenljivo.