ODBIO NOVAC ZA KAMPANJU: “Zna moja sirotinja koliko sam pošten, zato me i pomaže ko brata”

Luka Maksimović
Screenshot/Youtube

Kandidat na predsedničkim izborima u Srbiji Ljubiša Preletačević Beli, odbio je da preuzme 29 miliona dinara iz republičkog budžeta, rezervisanih za izbornu kampanju.

 

Beli je u svom obraćanju preko društvenih mreža objasnio da je kao garancija za prelazak praga od 1 % , bila dovoljna suma od milion dinara koju je obezbedio donacijama građana.

– Ovi moji ubiše da mora bude po zakonu, pa udarili neki presek stanja. Ja reko nema potrebe, zna moja sirotinja koko sam pošten, zato me i pomaže ko brata, al ajde – napisao je Preletačević.

Kandidat je pojasnio da je najveću prikupljenu svotu od oko 650 000 dinara potrošio na ime troškova overe potpisa, a ostalo se odnosi na troškove hrane, pića, goriva i pratećeg dekora.

– Sad malo bez zezanja, ljubi vas čika. Moj tim je odučio da ne diže tih 29 milki iz budžeta (kanda bi bilo bezobrazno), nego će donacije ljudi da priloži kao jemstvo za prelazak 1% na izborima. Najveći deo para (700 iljada) nam otišao na potpise, resto krcamo pametno, pa da se merimo 2. aprila – rekao je Beli.