IDETE NA PROTEST POLICIJE, VOJSKE I STUDENATA? Ovo su NAJVAŽNIJE INFORMACIJE koje treba da znate PRE POČETKA

Protest
Marko Šutija

Reprezentativni Policijski sindikat Srbije i Vojni sindikat Srbije održaće danas u Beogradu protest, a njima će se pridružiti i studenti koji već šest dana protestuju nezadovoljni rezultatima izbora.

 

Protest je organizovan jer su članovi Reprezentativnog Policijskog sindikata Srbije i Vojnog sindikata Srbije nezadovoljni materijalnim statusom zaposlenih u sektoru bezbednosti i opštim stanjem u društvu. Oni su u saopštenju naveli da Srbija “nezadrživo tone u nepotizam i sve veću korupciju” i da će zato izaći na ulice.

– Uprkos našim protestima, vlast i ministarstvo ignorišu naše zahteve koji su poznati već mesecima. Želimo poštovanje zakona, koji treba da bude isti za sve. Tražimo da struka i iskustvo budu ispred partijske knjižice, jer ne želimo da nestručni ljudi vladaju strukturama bezbednosti. Ono što želimo jeste više bezbednosti i sigurnosti za sve građane Srbije – piše u saopštenju dva reprezentativna sindikata.

Skup će početi u 12 časova ispred Vlade Srbije odakle će učesnici protesta krenuti u šetnju do zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova u Ulici kneza Miloša.

Njima će se pridružiti i učesnici “Protesta protiv diktature” koji već šesti dan organizuju marševe nezadovoljni rezultatima predsedničkih izbora, ali i opštim stanjem u društvu.

Podsetimo, policijski sindikat je juče podržao “Protest protiv diktature” saopštenjem za javnost.

– Poštovana gospodo, nemojte razmišljati o svojim ličnim interesima, samo o svojim porodicama, razmišljajte o svim građanima, njihovim porodicama, deci i naraštajima koji će tek doći – piše između ostalog u saopštenju koje je objavljeno na Fejsbuk strani Sindikat zaposlenih policije i koje je naslovljeno sa “Poslušajmo decu jer na njima je budućnost”.

Protest Policijskog i Vojnog sindikata Srbije podržala je i Inicijativa “Ne da(vi)mo Beograd”.