DECA IZ SRBIJE ZADRŽANA NA AERODROMU: Kiparski carinik zaustavio putovanje KUD “Izvor” !

aerodrom
Wikipedia

Deca iz Srbije ne mogu da nastave putovanje, jer su ostala zarobljena na aerodromu u Larnaki.

 

Njima carinici grčke nacionalnosti nisu dozvolili da pređu u turski deo ostrva, kažu iz Ambasade Srbije na Kipru.

Kako je objasnio Dejan Bivolarević iz Ambasade Srbije, mališani Kulturno-umetničkog društva “Izvor”, uzrasta od devet do 14 godina, trenutno se nalaze na terminalu, ali bi naredna dva dana trebalo da budu smešteni negde na grčkom delu ostrva.

– Deca je trebalo da gostuju nekom Kulturno-umetničkom društvu na ‘okupiranoj’ strani Kipra. Ne mogu da govorim o detaljima, jer nisam upoznat, ali kiparske vlasti im nisu dozvolile da pređu na taj deo – rekao je Bivolarević i dodao da bi detaljne informacije trebalo da dobije u toku dana.

Vođa puta i direktor KUD “Izvor” Dejan Tošić objasnio je da je to društvo trebalo da gostuje na festivalu folklora u mestu Girne (na grčkom Kirenija).

– U Larnaku smo krenuli juče oko ponoći i sleteli smo noćas oko dva sata po našem vremenu. Predali smo pasoše i pokazali pozivna pisma i veći deo grupe je prošao bez problema. Međutim odjednom je jedan carinik počeo da pravi problem i svi smo vraćeni. Smetalo mu je to što idemo u turski deo i što ćemo igrati tamo u parlamentu – objasnio je Tošić.