KRAJ VIŠEČASOVNE DRAME: Deca “zarobljena” na aerodromu u Larnaki bezbedno sletela u Srbiju!

aerodrom
Wikipedia

Deca iz Srbije koja su juče bila zaustavljena na aerodromu u Larnaki, stigla su jutros oko 3 časova na aerodrom Nikola Tesla. Prethodno je mališanima onemogućen prelazak na turski deo ostrva, a na aerodromu su proveli skoro 24 sata.

 

Troje odraslih i trinaestoro mališana, članova KUD “Izvor” bezbedno su vraćeni u Srbiju. Kako kažu, tokom boravka na aerodromu nisu bili uplašeni ali im je žao što nisu nastupili na festivalu.

– Nismo prosto mogli da pređemo tu granicu i tu smo bili, spavali smo u kafiću – kaže za RTS Antonina Pavlićević 

Vođa puta sa suprugom i najstarijom devojčicom iz grupe ostali su da čekaju let u sredu, jer nije bilo dovoljno mesta u avionima. Majka Jasna Kostić nije htela da komentariše nastalu situaciju.

– Išla sam u pratnji kao roditelj… nismo mogli da odemo gde smo krenuli. Neću mnogo da komentarišem, to je stvar njihove politike u šta nećemo mi da se mešamo – rekla je Jasna.

Roditeljima je rečeno da pozivno pismo nije bilo validno, zato što je iz turskog dela Kipra, koji Grci ne priznaju. Roditelji kažu da deca iz drugih zemalja učesnica nisu imali takve probleme.

– Paradoksalno je da su to isto pismo imali i preostalih 19 zemalja učesnica koje su tamo došle. Tako da je to jednostavno priča koja ne pije vodu – ističe jedan od roditelja Vlada Đorđević.

Ministarstvo spoljnih poslova upozorava sve grupe koje idu na takva putovanja, da im se jave kako bi proverili putnu dokumentaciju, da ne bi dolazilo do sličnih problema.