ZABELELA SE SRBIJA: Aprilski sneg iznenadio je mnoge građane, apeluje se na OPREZ NA PUTEVIMA! (FOTO)

sunce
pixabay.com

Malo ko je očekivao da će se prognoze meteorologa zaista ostvariti i da će nas april zasuti snegom.

 

U većem delu Srbije nakon veoma obilnih padavina u toku noći, padavima ima i ovog jutra. U nižim predelima pada kiša, a u brdsko-planiskim predelima sneg.

Sneg pada i u većem delu Vojvodine i u nižim predelima zapadne i jugozapadne Srbije. Međutim, pod belim pokrivačem osvanuli su i Kopaonik, Tara i Zlatibor.

Putevi su veoma mokri im klizavi i preporučuje se veliki oprez i smanjena brzina kretanja. Dodatnu opasnost predstavljaju obilne padavine, pa se na putevima zadržava i veća količina vode. Na putevima u brdsko-planiskim predelima na putevima ima ugaženog snega i leda, pa je neophodna zimska oprema, a na putevima u viskom planinskim predelima i upotreba lanaca.

Kamionima i šleperima zabranjeno je kretanje putevima preko Zlatibora zbog snega. Na putevima kroz klisure i useke ima i odorna, dok u je u brdsko-planinskim predelima vidljivost ponegde smanjena i na svega 100 metara. Još veća opreznost preporučuje se na putevima u brdsko-planiskim predelima i zbog opasnosti da veoma mokar i težak sneg polomi grane i obori ih na puteve, a isto tako i električne stubove i kablove.

Jer kreću da padaju... ?️❄️?️ #april #prolece #snow #sneg #instasrbija

A post shared by Dragana Pušica, Gastro Bloger (@gagagrne) on