SUKOB ŠEŠELJA I DEMONSTRANATA: Pogledajte snimke i procenite sami ŠTA SE ZAPRAVO DESILO (VIDEO)

Šešelj
Printscreen

U Beogradu se već 17 dana održavaju protesti nezadovoljnih građana. Međutim, sinoć je prvi put došlo do manjeg incidenta i to kada su se ispred Skupštine susreli demonstranti i lider radikala Vojislav Šešelj. Pogledajte kako je to izgledalo!

 

Ni kiša ni hladno vreme nije smetalo najupornijim demonstrantima da se i juče, 17. dan za redom okupe ispred Narodne Skupštine i održe “Protest protiv diktature”.

Međutim, kako je ovo bio i prvi dan ponovnog zasedanja skupštine, okupljeni su se u jednom momentu našli “oči u oči” sa poslanicima koji su napuštali zdanje nakon kraja sednice.

Tako je i došlo do verbalnog incidenta narodnog poslanika i lidera SRS Vojislava Šešelja i grupe demonstranata. Šešelj je sa vozačem i pratiocem krenuo kolima sa parkinga skupštine da se uključi u Bulevar, ali su mu put preprečili demonstrani. 

Iz automobila je izašao Šešeljev pratilac koji je “raskrčio” put, a razmenjene su i neke teške reči, kao i psovke.

Pogledajte nekoliko snimaka incidenta:

Nakon incidenta lider radikala je za Pink izjavio da mu, dok je god on narodni poslanik, niko ne može zabraniti da ulazi ili izlazi iz zdanja skupštine.

– Ja sam otvorio prozor i zamolio da se sklone. Neki su bili vrlo ljubazni i srdačni i odmah su se sklonili, a neki nisu hteli, pa su počeli da psuju i dobaciju. Onda smo moj vozač, pratilac i ja krenuli da otvaramo vrata, da izađemo, ali ti najbučniji koji su najviše psovali su se razbežali – ispričao je Šešelj.

Nije došlo do većih sukoba i automobil se brzo udaljio, a ostali poslanici nisu ni pokušavali da krenu automobilima na učesnike protesta već su vozilima išli kroz Kosovsku ulicu.

Nakon ovoga demonstranti su krenuli u protesnu šetnju.