KAO USRED ZIME: Grejanje radi punom parom, KIŠA I SNEG SVUDA, a evo kada ćemo konačno videti Sunce

Zima i sneg
Pixabay.com

U Srbiji danas oblačno i veoma hladno sa slabom kišom, susnežicom i snegom. Već tokom jutra u severnim, a do kraja dana i u ostalim predelima očekuje se prestanak padavina i razvedravanje.

 

U Timočkoj i Negotinskoj Krajini i u Vojvodinbi tokom celog dana biće suvo i uglavnom pretežno sunčano. Duvaće umeren do jak severozapadni vetar, krajem dana u slabljenju, a u toku noći u skretanju na jugozapadni. Minimalna temperatura od 0 do 4°C, maksimalna dnevna od 6 do 12°C.

U Beogradu nakon oblačnog i veoma hladnog jutra sa slabom kišom, susnežicom i snegom, tokom dana promenljivo oblačno, uz razvedravanje. Duvaće umeren do jak severozapadni vetar, krajem dana u slabljenju, a u toku noći u skretanju na jugozapadni. Minimalna temperatura 2°C, maksimalna dnevna 10°C.

U noći između petka i subote veoma hladno, a u subotu ujutro u većini predela očekuje se slab mraz, naročito na jugu. Minimalna temperatura spustila bi se na -4 do 2°C, pri tlu i na planinama i niže. Zbog opasnosti od mraza, postojaće i velika opasnost od većih oštećenja na ratarskim i poljoprivrednim kulturama, koji su već u mnogim predelima oštećeni zbog veoma niskih temperatura, mraza i snega, piše portal Weather2umbrella.

Oblačnsot sa padavinama sprečiće mraz u nedelju ujutro, ali kako krajem dana sledi razvedravanje, vedro jutro u ponedeljak doneće novu opasnost od mraza. Ipak, sledeće sedmice osetno toplije, maksimalna temperatura svakim danom sve veća, od srede ponegde i preko 25°C.