SUNCE I TOPLIJE VREME, ALI DO KAD? Evo kakvo vreme nas čeka u narednih SEDAM DANA!

Sunce
Dnevno.rs

Da li je ovo konačni kraj zime ili će se ponovo vratiti?

 

Minimalne temperature ovog jutra spustile su se u Srbiji na -3 do 6°C, u Beogradu na 4°C, a na Kopaoniku i u Sjenici na -6°C. Slab mraz je zabeležen na području Srema, centralnih delova Banata, u južnim, jugoistočnim, zapadnim i delovima centralne Srbije i u svim brdsko-planinskim predelima, dok je prizemni mraz zabeležen u većem delu Srbije. Ovog jutra mraza nema na području Bačke, većeg dela Banata, Beograda, Negotinske Krajine i pojedinih delova centralne Srbije.

Tokom dana u Srbiji će biti pretežno sunčano i toplije. Pre podne će duvati slab do umeren severozapadni vetar, na istoku povremeno i jak, dok će posle podne duvati slab do umeren jugoistočni vetar. Minimalna temperatura od -2 do 4°C, maksimalna dnevna od 14 do 18°C.

U Beogradu jutro vedro i hladno, na širem području grada biće uslova i za slab prizemni mraz. Tokom dana sunčano i toplije. Pre podne će duvati slab do umeren severozapadni, a posle podne jugoistočni vetar. Minimalna temperatura 4°C, na širem području grada 2°C, pri tlu i niže, dok će maksimalna dnevna temperatura biti 16°C.

 

U narednih sedam dana Beograd čeka promenljivo vreme. Do petka izrazito sunčano uz slab vetar, ali sa temperaturama koje dostižu i 27°C. Od petka do kraja sedmice sledi naoblačenje, sa slabom kišom u nedelju, kao i zahladnjenje koje će temperaturu u Beogradu spustiti na 12°C.