JELI GA CRVI I INSEKTI! Nestao na Himalajima: NAKON 47 DANA PRONAĐEN ŽIV, za njegovu devojku je bilo prekasno (VIDEO)

Liang Šeng Jueh
printscreen/youtube

Jedan od spasilaca je rekao da se par najverovatnije okliznuo na jednoj stazi i ostao zarobljen u kanjonu. Pre nekoliko dana, Lianga je nakon dojave meštana konačno uočio spasilački helikopter. On je spasen, ali je za Liu Liu bilo prekasno...

 

Student iz Tajvana, Liang Šeng Jueh (21), pronađen je živ na Himalajima posle 47 dana koliko su se on i njegova devojka Liu Liu smatrali nestalima. Nažalost, devojka nije preživela…

Mladić je pronađen u kanjonu na visini od oko 2,600 metara u blizini mesta Tipling u nepalskoj pokrajini Dading, a mrtvo telo njegove devojke nalazilo se u blizini, prenosi BBC.

Liang je trenutno na lečenju u bolnici u Katmanduu i prema rečima doktora, uspešno se oporavlja. Tokom 47 dana on je uspeo da preživi samo na vodi i soli.

Izgubio je čak 30 kilograma za tih sedam nedelja. Organizam mu je stradao, ali će se oporaviti. Ima mnogo ugriza crva i insekata, ali biće u redu. Pomalo je počeo i da govori. Rekao mi je da je njegova devojka preminula tri dana pre nego što su pronađeni, rekla je doktorka Sandžaja Karki za BBC.

 

Liang i Liu Liu studenti su prve godine na Tajvanskom nacionalnom univerzitetu Dong Hva. U Nepal su stigli iz Indije još u februaru, a poslednji su put viđeni 9. marta u severnom Dadingu, gde su odlučili da pešače. Navodno su u jednom trenutku izgubili prtljagu, a raspravljalo se i o trivijalnim pitanjima poput Liuine objave na Facebooku – ona je u jednom trenutku putovanja napisala status: “Volela bih da nikad nisam završila ovde”.

Porodice mladog para zabrinule su se u trenutku kad se Liang i Liu Liu nisu pozivom javili kući dogovorenog datuma, 10. marta i pet dana kasnije njihovi roditelji su zatražili potragu za njima.

Nepalska policija odmah je angažovala tri vodiča i helikopter kako bi tražili studente za koje se verovalo da putuju u selo Langtang na dogovoreni susret s tajvanskim prijateljima.

Jedan od spasilaca je rekao da se par najverovatnije okliznuo na jednoj stazi i ostao zarobljen u kanjonu. Pre nekoliko dana, Lianga je nakon dojave meštana konačno uočio spasilački helikopter. On je spasen, ali je za Liu Liu bilo prekasno.