Uhapšena JOŠ DVA SRPSKA DRŽAVLJANA zbog ubistva na Zakintosu

Bakari Džavard Henderson
Print Screen/You Tube

Još dva državljana Srbije uhapšena su zbog sumnje da su povezana sa ubistvom mladog Amerikanca u gradu Laganasu, na grčkom ostrvu Zakintos, nezvanično saznaje RTS. Grčki mediji ranije su javili da je policija uhapsila mladića srpskog porekla koji je prepoznat na snimcima sigurnosnih kamera. U međuvremenu, saslušanje osmorice osumnjičenih je odloženo za četvrtak, potvrđeno je RTS-u.

 

Broj osumnjičenih za ubistvo 22-godišnjeg Bakarija Hendersona poveđan je na 10, nakon što je, prema nezvaničnim informacijama, jutros uhapšeno još dvoje državljana Srbije.

Grčki mediji javili su ranije da je nakon policijske potere uhapšena osoba srpskog porekla, koja je prepoznata na snimcima sigurnosnih kamera.

Katimerini prenosi izjave iz policijskih izvora koji kažu da je reč o mladiću koji je imao “značajnu ulogu” u ovom slučaju, jer je, tvrde, reč o osobi koja je započela tuču.

Grčke vlasti prethodno su uhapsile osmoricu mladića, među kojima je šest srpskih državljana, zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu američkog državljanina.

Danas je trebalo da budu saslušani pred istražnim sudijom, ali je to odloženo za četvrtak, potvrđeno RTS-u.

Kako je ranije najavljeno, saslušanju je trebalo da prisustvuje i konzul Srbije u Atini.

Podsetimo, posle svađe u jednom lokalu, šestorica Srba, jedan Grk i Britanac srpskog porekla prebili su Hendersona koji je preminuo.

O tome kako je do tuče došlo postoji više verzija, ali i nekoliko video-zapisa. Izvesno je da je Amerikanac posle tuče preminuo usled krvarenja u mozgu.