Vesti  Info  /  Svet

"MEDUZA" BESNI PO GRČKOJ: Kiša, grad i SNEG u julu, TURISTI izbacuju VODU IZ HOTELA (VIDEO)

Srpske turiste, koji se trenutno nalaze na letovanju u Grčkoj, umesto vrelog sunca i mora sačekale su provale oblaka, grad, munje i gromovi, pa čak i sneg! Razlog je oluja "Meduza" koja se nadvila nad jugom Balkana.
Autor: blic.rs Foto: Facebook/GreekReporter
Vreme: 13:09h | 17. jul. 2017.
0

 

 

 

Gosti iz Srbije, koji su odseli u hotelu "Despotiko" na Sitoniji, evakuisani su danas iz hotela zbog reke koja se izlila i poplavila ceo kraj. Kako kažu, hotelu trenutno ne može da se priđe od vode.

 
- Pale su velike količine kiše za poslednjih 12 sati na Sitoniji, između Nikitije i Torinija. Na putevima ima i odrona, kamenja i drveća, pa se saobraćaj odvija usporeno. Hotel "Despotiko" u kojem se nalazilo oko 20 naših turista je evakuisan. Potpuno je potopljen jer se reka izlila i u hotel, koji se nalazi odmah pored plaže. Deo grupe kojima je ostalo nekoliko dana do kraja odmora krenuli su nazad za Srbiju, a ostalima tražimo smeštaj u drugim hotelima i apartmanima. U kontaktu smo sa njima, trudimo se da svima pomognemo - kaže za "Blic" Uroš Đukić iz turističke agencije "Mitos travel".

 

Kako ističe Đukić, prema prognozama u Grčkoj prestanak padavina se očekuje do večeras.

 

 

Naši građani okačili su veliki broj slika i video snimaka vremenskih neprilika koje su ih zadesile u jednoj od omiljenih srpskih letnjih destinacija.

 

Kako se vidi na snimcima, bujice su preplavile ulice, a poplave prete da ugroze i prizemne apartmane, pa su mnogi turisti iz Srbije, sa kofama u rukama, krenuli u odbranu svojih soba.

 

 

 

- Haos, ima tri slivnika od kojih nijedan ne funkcionise, da nisu počeli da izbacuju vodu počela bi da nam ulazi u sobe - napisala je autorka snimka na kojem Srbi kofama izbacuju vodu sa prizemne terase.

 

Ova vremenska pojava se naziva "Meduza", i donosi obilne kiše, nevremena sa grmljavinom i jakim vetrovima, a povremeno grad, pa i sneg.

 

Meduza se pojavljuje nakon serije toplotnih talasa kojih je ovog leta bilo nekoliko u Grčkoj. Kako prenose grčki mediji, zbog velikih kiša koje su pale u Solunu, došlo je do zastoja u saobraćaju na Halkidikiju i Larisi.

 

Nevreme je počelo tokom noći, oko 1.30 u nedelju, kada je u Agriniju 30 minuta padao pljusak. Putevi su postali reke.

 

Sivi oblaci blindirali su nebo iznad Grčke. U pojedinim delovima zemlje leteli su krovovi kuća, a polja i ulice su ostale pod vodom.

 

Najkritičnije će biti tokom današnjeg dana, predviđaju meteorolozi, a prenose tamošnji mediji. Očekuju se da će Meduza zahvatiti i Trakiju, kao i centralnu Makedoniju i Tesaliju.

Komentari

Nije moguće komentarisati vesti starije od 5 dana.