BARSELONA NA METI TERORISTA: Kombi kosio sve pred sobom, stravični snimci obišli svet (VIDEO)

teroritzam
twitter@telegraph

Najmanje četviri osobe su danas poginule, a pet je povređeno u centru Barselone kada je u grupu ljudi uleteo kombi, javili su španski mediji, a policija ističe da je reč o "terorističkom napadu".

Kataloska policija je na svom Tviter nalogu potvrdila jednu žrtvu i 32 povređena od čega 10 ozbiljno. Policija je dala i opis napadača – visok 1,7 metara i nosi belu košulju sa plavim prugama, prenosi Raša tudej.

Policija je saopštila da je nekoliko osoba povređeno, a mediji da je 13 osoba preminulo.Španski mediji navode da je 12 osoba povređeno.

Policija je krenula u intenzivnu potragu za vozačem, koji je pobegao iz vozila. AFP prenosi izjave policijskih zvaničnika da je u pitanju teroristički napad.

Podaci o žrtvama su oprečni, pojedini mediji tvrde, citirajući policijske izvore, da ima 13 žrtava, kao i da je veliki broj osoba povređen. 

Mediji tvrde i da se kod pijace La Bokerija čula pucnjava.

Rojters navodi da je vozilo uletelo u grupu od nekoliko desetina ljudi, koji su se nalazili na trotoaru.

Dodaje se i da se incident dogodio u Ulici La Rambla, koja je veoma popularna među turistima. Nedugo zatim, mediji su preneli da su naoružani napadači upali u jedan restoran.

Navodno, u toku je i talačka kriza u restoranu, a pretpostavlja se da su naoružane osobe prethodno učestvovale u napadu kombijem.

Policija je izdala naređenje da se zatvore sve okolne ulice, kao i stanice metroa.