SEKUNDE IH DELILE OD SMRTI: Dok je zgrada nestajala u plamenu, majka je donela NEVEROVATNU ODLUKU! (VIDEO)

Vatrogasci
print screen/youtube.com/CBS Evening News

Akcija vatrogasaca snimljena je kamerom sa šlema jednog člana ekipe, a snimljeni video prikazuje hrabri čin spasavanja života deteta iz zgrade koja je u plamenu.

  

Bežeći niz merdevine iz stana u Džordžiji koji je progutala vatra, roditelji su sa visine 3. sprata bukvalno bacili malo dete direktno u ruke neustrašivog kapetana Skota Stroupa.

Snimak pokazuje kako ga vatrogasac Dikalb Kaunija precizno hvata i počinje da beži sa detetom što dalje od plamena, pri tom padajući na kolena.

U ovoj akciji spasavanja zabeležen je kamerom jedan slučaj, ali nakon njega više roditelja je bacalo svoju decu vatrogascima koji su bez razmišljanja pritrčavali u pomoć.

Među vatrogascima herojima je i kapetan Džeki Pekrol, majka troje blizanaca. Sudbina je uredila da u ovom požaru ona uhvati i spase jednu od beba blizanaca koju su roditelji u očaju bacili njoj u ruke.

– Svako od nas je tačno znao šta treba da radi. Ne osećam se kao heroj, to je moj posao i srećni smo kad uspemo da pomognemo – rekla je ona.

U ovom požaru povređeno je ukupno 12 ljudi, među kojima je 8 dece, ali na sreću niko od njih nije prošao sa teškim povredama.