Vesti  Info  /  Svet

NISU PRIMETILI DA IMA SEPSU: Zbog greške lekara iz bolnice je izašla AMPUTIRANIH NOGU, PRSTIJU I RUKE (VIDEO)

Majka dvoje dece tuži jednu bolnicu u Engleskoj nakon što lekari nisu shvatili da ima sepsu, zbog čega su joj amputirali više udova.
Autor: Blic Foto: YouTube Printscreen
Vreme: 09:09h | 13. mart. 2018.
0

 

 

Magdalena Malek (31) bori se za život, prema sopstvenim rečima, nakon što su joj zbog sepse amputirali obe noge, a potom i prste leve ruke i desnu ruku u Univerzitetskoj bolnici Luton i Danstejbl u Lutonu.

 

Malekova je pretrpela pobačaj nekoliko nedelja nakon što je otkrila da je trudna sa trećim detetom u decembru 2014.

 

Poslali su je kući sa tabletama protiv bolova zbog obilnog krvarenja i grčeva u stomaku. Ona se kasnije tog meseca vratila u bolnicu da bi otkrila da je trudnoća vanmaterična i hitno je operisana.

 

 

Takođe su morali da joj transplantuju jedan bubreg.

 

Tokom oporavka Malekova je razvila ishemiju, stanje u organizmu izazvano lokalnim prekidom krvotoka. Njeni udovi su potom razvili gangrenu, a telesno tkivo je umrlo.

 

To se dogodilo jer lekari nisu prepoznali upozoravajuće znake sepse – kaže Malekova.

 

Šest meseci kasnije amputirali su joj udove i išla je u bolnicu tri puta nedeljno na dijalizu.

 

- Ništa neće vratiti život kakav sam imala. Više nikad neću lakirati nokte, nikad neću napraviti svojoj ćerki vezati konjski rep. Ne verujem lekarima i veoma sam skeptična na sve medicinske dijagnoze – kaže Malekova.

 

Majka 9-godišnjeg i 7-godišnjeg deteta sada mora ponovo da uči kako da živi svoj život.

 

Učim kako da živim sa bolom. Izlazak napolje i podnošenje tuđih pogleda je veoma teško, kao i prihvatanje same sebe – priznala je Malekova.

 

Nacionalna zdravstvena služba (NHS) se izvinila zbog propuštanja da uoče upozoravajuće znakove i priznala da su amputacije mogle biti izbegnute. Kako navodi “Foks njuz”, žena je u međuvremenu primila “privremenu isplatu” uoči tužbe, ali nije poznato od koga.

 

 

Komentari

Nije moguće komentarisati vesti starije od 5 dana.