Policija pokušala da PROVERI ULIČNOG TRGOVCA, on počeo da beži, a onda se sve pretvorilo u STRAŠNU TRAGEDIJU (FOTO)

Policija
Beta

Na protestu u centru Madrida noćas su izbili sukobi zbog smrti jednog uličnog prodavca poreklom iz Afrike koji je, prema rečima očevidaca, nastradao u pokušaju da pobegne od policije koja je počela da pojačano kontroliše nelegalnu uličnu prodaju.

 

Stotine demonstranata zapalile su noćas plastične kante za smeće i blokirale pojedine ulice u glavnom gradu Španije, prenela je agencija AP, dodajući da je reporter te agencije rekao i da su učesnici protesta gađali desetine policajaca.

Gardijan prenosi da su se migranti sukobili sa policijom u centru Madrida posle pogibije Senegalca koga je, kako su rekli, policija jurila ulicama tog grada.

Madridska služba Hitne pomoći navela je da je povređeno 16 policajaca i četiri civila i da im je ukazana medicinska pomoć.

 

Novinska agencija Evropa pres (Europa Press) prenela je, pozivajući se na izvore iz policije, da je prodavac umro od srčanog zastoja dok je bežao od policajaca.

Gradonačelnica Madrida Manuela Karmena navela je na društvenoj mreži Tviter da žali zbog njegove smrti i dodala da će vlasti “temeljno istražiti” taj slučaj.