STIGLI DO OBALA SAD: Ruske podmornice USPEŠNO okončale misiju! (VIDEO)

Podmornica
print screen/youtube.com/SAJSpecnaz

Ruske nuklearne podmornice klase "Ščuka B" uspele su da neprimetno priđu vojnim bazama SAD, otkriva jedan od ruskih oficira.

 

Prema rečima oficira Sergeja Staršinova, komandanta podmorničke grupe, čelnici mornarice tražili su da se zauzme pozicija u neposrednoj blizini američkih baza, prenosi Raša tudej.

– Misija je uspešno izvedena, podmornice su stigle do zadatih pozicija u okeanu i vratile se – rekao je Staršinov za TV Zvezda.

Datum i lokacija misije nisu otkriveni, ali je u emisiji posvećenoj podmornicama klase „ščuka B“ navedeno da su ruske nuklearne podmornice „stigle do obale SAD“.

Podmornice „Ščuka B“ ušle su u službu sovjetske mornarice 1986. godine. Sposobne su da lansiraju krstareće rakete „kalibar“ i „granat“, torpeda kalibra 553 milimetra i ostanu pod vodom 100 dana bez izranjanja.

Sve ove podmornice pripadaju čuvenoj „Zverskoj diviziji“ ruske Severne flote, a divizija je „krštena“ tako zbog naziva nuklearnih podmornica u njenom sastavu: „Gepard“, „Panter“, „Tigar“, „Vuk“, „Leopard“ i „Vepar“.