UZROK TRAGEDIJE JE KVAR NA REZERVOARU: Eksplozija u hemijskoj fabrici ubila šestoro radnika!

Eksplozija
Beta

Najmanje šestoro ljudi je poginulo a najmanje dve osobe su teško povređene danas u eksploziji rezervoara u hemijskoj fabrici u Kralupama nad Vltavom blizu Praga, saopštila je lokalna policija i vatrogasci.

 

– Do eksplozije je došlo na terenu privatnog preduzeća. Nije izbio požar, radilo se o eksploziji. Imamo potvrdu da su na mestu vatrogasci našli šestoro mrtvih a ima i teško povređenih – kazala je češkim medijima portparol regionalne vatrgoasne spasilačke službe Vladimira Kerekova.

Portparol policije Marketa Jonova kazala je da se eksplozija desila danas oko 10 sati i da su na mestu vatrogasci i ekipe hitne pomoći a hitna pomoć čije ekipe su se već vratile potvrdila je da je poginulo šest ljudi, a dve osobe sa srednje teškim povredama, opekotinama, prevezene su u bolnice u obližnji Prag i nisu u životnoj opasnosti.

– Vatrogasci i stručnjaci koji su na mestu uveravaju me da nema nikakve opasnosti po građane, da se radilo o nesrećnom slučaju kada se čistio prazan rezvoar, da nije došlo do curenja materija i da ne prete dalje eksplozije – kazao je češkom
javnom servisu Radiožurnal gradonačelnik Kralupa nad Vltavom Petr Holeček.

Portparol petrohemijske kompanije Unipetrol Pavel Kajdl potvrdio je radiju da se nesreća desila u njihovoj fabrici u Kralupama.