NOĆAS SE OPET TRESLA SIRIJA: Protiv-vazdušna odbrana OBORILA RAKETE, Zapad tvrdi nešto NEVEROVATNO

Sirija
Beta

Sirijska protiv-vazdušna odbrana presrela je rakete u Homsu, centralnom delu zemlje, javila je jutros agencija Sana tri dana nakon što su snage SAD, Velike Britanije i Francuske sprovele vazdušne napade na vojna postrojenja u Siriji zbog optužbi o upotrebi hemijskog oružja.

 

Sirijska protiv-vazdušna odbrana “presrela je rakete koje su ušle u sirijski vazdušni prostor iznad provincije Homs”, prenela je Sana.

Tu vest je prenela i sirijska televizija koja nije navela odakle su rakete bačene navodeći da je u pitanju “agresija”.

Neimenovani portparol izraelske vojske, koja je ranije sprovodila napade u Siriji, izjavio je Frans presu da još nije upoznat s tim incidentom, dok je Pentagon demantovao da su SAD i njeni saveznici odgovorni za to.

Ta informacija je objavljena tri dana nakon napada zapadnih zemalja u Siriji posle optužbi da su snage predsednika Bašara el Asada koristile hemijsko oružje u Dumi, poslednjem pobunjeničkom uporištu kod Damaska.

Stručnjaci međunarodne organizacije za zabrnu hemijskog oružja (OPCW) koji su u subotu pokrenuli istragu o mogućoj upotrebi takvog oružja u Siriji, saopštili su da će sutra posetiti Dumu za nastavak istrage.

Rusija, koja se obavezala da osigura bezbednost te misije u Dumi, saopštila je da je došlo do kašnjenja odlaska na teren iz bezbednosnih razloga jer je na putevima bila mina koja je uklonjena.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da Rusija ne želi da ugrozi rad misije OPCW kako su britanske vlasti to ranije navele.