OVO JE KIM DŽONG ČOL! On je veliki fan Erika Kleptona i uopšte nije kao njegov brat, lider Severne Koreje

Kim Džong Čol
Youtube screenshot

Britanski mediji su objavili da je stariji brati predsednika Severne Koreje viđen na dva koncerta Erika Kleptona u Londonu.

 

Po svemu sudeći Kim Džong Čol je veliki Kleptonov fan, jer je i ranije viđan na njegovim koncertima u različitim zemljama. Ovoga puta, Erik Klepton je svirao dva dana za redom u londonskom Rojal Albert Holu, a Čol je prisustvovao na oba koncerta, javlja BBC.

Na snimku koji je u Londonu napravila jedna japanska televizija, vidi se Čol kako u kožnoj jakni i naočarima za sunce, uz pratnju telohranitelja i dame koja je slično obučena kao on, ulazi u Rojal Albert Hol.

Novinari su ih bombardovali pitanjima, ali nisu dobili nijedan odgovor.

Gotovo identična scena se desila na istom mestu sledeće večeri, na drugom Kleptonovom koncertu.

– Izgledao je kao svaki drugi Kleptonov fan, s tom razlikom da je bio okružen telohraniteljima…Koji očigledno nisu bili Kleptonovi fanovi i koji su delovali pomalo izgubljeno – prokomentarisao je novinar BBC-ja Simeon Paterson.

Kim Džong Čol je viđen i na koncertima Erika Kleptona u Nemačkoj 2006. i u Singapuru 2011.

Južnokorejska agencija Jonhap javila je da je Čol odseo u Londonskom Chelsea Harbour hotelu u kome soba za jednu noć košta 3.290 dolara.

BBC je pokušao da proveri ovu informaciju u hotelu, ali su ostali uskraćeni za bilo kakav komentar.

Majk Meden koji je autor bloga North Korea Leadership potvrdio je da se radi o bratu predsednika Severne Koreje. On kaže da Čol ima 33 godine i da za njega važi da je “prijatna i ekstrovertna osoba, koja je lojalna svom bratu”.

Po njegovim rečima, Čol je jedno vreme u Severnoj Koreji bio zadužen za odeljenje koje se bavilo propagandom.