UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE: Konačan bilans žrtava napada u Tunisu

Tunis Napad Teroristi
Beta

Jedan napadač je ubijen, ali nije isključeno da je u napadu učestvovalo više terorista. Tuniški mediji su javili da je pucano na plaži ispred hotela.

 

Najmanje 37 osoba, među kojima su strani turisti, ubijeno je danas u napadima kod dva hotela u Susu, jednom od najpopularnijih turističkih mesta Tunisa, saopštila je večeras policija novi bilans žrtava.

Kako javljaju svetske agencije, to je jedan od najtežih napada u novijoj istoriji Tunisa, gde se umnožavaju napadi islamskih estremista od državnog prevrata 2011. godine.

Napad se dogodio tri meseca posle napada na Narodni muzej u glavnom gradu kada su poginula 22 čoveka.

 

Bilans žrtava u napadu na hotel Riu Imperial Marhaba, 140 kilometara južnog od glavnog grada, večeras je porastao na 37, saopštilo je Ministarstvo zdravstva, ne precizirajući nacionalnost žrtava.

Najmanje 36 osoba je ranjeno a među njima su državljani Velike Britanije, Nemačke i Norveške.

Među poginulima je pet Britanaca i jedna Irkinja, navele su vlasti njihovih zemalja.

Jedan napadač je ubijen, ali nije isključeno da je u napadu učestvovalo više terorista. Tuniški mediji su javili da je pucano na plaži ispred hotela.

Pored toga, danas su se dogodila i dva napada u Francuskoj i Kuvajtu.

U samoubilačkom bombaškom napadu na šiitsku džamiju u Kuvajtu je poginulo 25 ljudi, 200 je ranjeno, dok je jedna osoba obezglavljena, a više ljudi je ranjeno u napadu islamista na jednu fabriku na jugu Francuske blizu Liona.

Ekstremistička organizacija Islamska država je ove nedelje javno pozvala svoje sledbenike da pojačaju napade tokom meseca muslimanskog posta Ramazana koji je u toku.