Rođen Dragutin Topić, jedan je od najboljih srpskih atletičara – 1971. godina

Na današnji dan 1971. godine rođen je strastveni igrač pasijansa, pisac ljubavnih pesama i jedan je od najboljih srpskih atletičara svih vremena - Dragutin Topić.

 

Dve Evropske titule ‘90 Split, ‘96 Stokholm, svetsko juniorsko prvenstvo gde je osvojio zlatnu medalju i postavio svetski rekord 2,37 metara koji i danas važi, medalje sa prvenstvima Evrope i medalju iz Pariza, u poznim danima dva svetska rekorda za veterane, ima šest uzastupnih nastupa na Olimpijadi.

Još kao mali voleo je atletiku, počeo je da ternira u Crvenoj Zvedi gde ga je i zapazio njegov dugogodišnji trener Mihailo Svrakaš koji ga je i zarazio sportom. Nikada neće zaboraviti prvo učestvovanje na Olimpijadi ,odmah posle sankcija, pa nisu mogli lepo da se spreme, nisu mogli da imaju nikakva državna obeležja, zato je ipamti sa nekom gorčinom.

Peking mu je ostao u lepom sećanju jer je nastupao i kao trener svoje supruge i kao sportista u svojoj disciplini. Posebno draga medalja je sa Mediteranskih igara, dobio je kuriozitet najboljeg takmičara svih vremena u njegovoj disciplini i diplomu od Svetske i Evropske Atletske Federacija i dokazao da čovek i u poznim godinama može da bude uspešan u poslu kojim se bavi.

Slobodno vreme voli da provodi sa porodicom i sa svojim prijateljima. Banovo Brdo mu je omiljeno mesto u Beogradu, prelazi most samo kad mora. Sada radi kao trener i radi na tome da otvori svoj atletski klub.