ŠOKANTNA LEPOTICA: Bila je inspiracija za Džesiku Zec i u stvarnosti je izgledala JOŠ ZAVODLJIVIJE NEGO NACRTANA (FOTO)

Džesika Zec
Printscreen

Sećate li se filma "Ko je smestio zeki Rodžeru"? Sigurno vam je jedna od prvih asocijacija na tu interesantnu kombinaciju crtaća i igranog filma Džesika Zec, šarmantna pratilja glavnog junaka, koju mnogi nazivaju i najseksepilnijom ženom u crvenom. Iako je tek - crtani lik.

Džesika je u svakoj prilici nosila provokativnu crvenu haljinu sa neverovatno dubokim razrezom na leđima, a još kada je zavodljivo pomerala kukove… A sada se spremite za pravi šok!

Lik crtane seks-bombe bio je inspirisan stvarnom ličnošću! Džesika Zec od krvi i mesa zvala se Viki Dugan. Ili je bar želela da je tako zovu…

Gospođica “Leđa”

Iako se često smatra da se lik crtane zavodnice bazira na glumici Veroniki Lejk, za inspiraciju za Džesikin izgled ipak treba da zahvalimo manje poznatoj i sada gotovo zaboravljenoj “zvezdi”.

Ona je bila pin-ap devojka koja je bez previše uspeha pokušala da napravi i glumačku karijeru. Tokom pedesetih, u Holivodu je dobila nadimak “The Back”, odnosno “Leđa”, baš zahvaljujući svojim nečuveno izazovnim haljinama.

Holivudski publicista Milton Vajs dao je da se za Viki naprave tri skupe haljine – bez leđa. Nadenuo joj je i prikladan nadimak i sredio joj pojavljivanje na različitim događajima i zabavama. Ubrzo su lokalni fotografi imale pune objektive posla.

Naposletku, Viki je zabranjen ulaz na jednu zabavu zato što je njena haljina bez leđa privlačila i previše pažnje. Događaj je bio dobro propraćen u štampi.

I tako je Viki, rođena u Bruklinu pod imenom Edit Tuker, trčala je ka slavi nošena smelim modnim kreacijama koje je nosila.

Pozirala je za Plejboj 1957. godine, a Amerika ju je i volela i mrzela. U trač-rubrikama su joj se često rugali, a do kraja te dekade svi su je i zaboravili.

Karikatura koja je postala poznatija od nje same

Smela pin-ap devojka nije mogla da nađe posao u Holivudu, i nestala je kao i mnogi drugi koji nisu uspeli da nađu svoje mesto pod suncem u šoubiznisu.

Setili su je se 1988, kada je sniman film “Ko je smestio Zeki Rodžeru”. Svu pažnju je pokupila Džesika, a malo ko je znao da je inspiracija za njen lik bila upravo Viki.

Prema IMDB-ju, Viki Dugan poslednji put se pojavila na filmu 1967. godine, u maloj ulozi koja nije bila ni potpisana na špici – reč je o filmu “Hotel” u  kojem su igrali Rod Tejlor i Karl Malden, piše portal “Life buzz”.

Ostala je na sceni do kraja šezdesetih, pojavljujući se na “selebrit”i zabavama i tužakajući se sa novinama oko svojih obnaženih slika. Jedno vreme je izlazila sa Frenkom Sinatrom, a povezuju je i sa drugim uticajnim ličnostima tog vremena.

Neki izvori navode da trenutno živi na Beverli Hilsu.

U intervjuu koji je dala 2009. godine nije znala kako da se postavi prema činjenici da je njena karikatura, očigledno, postigla veći uspeh nego ona sama.