RAZVRAT I LJUBAVNO LUDILO HOLIVUDSKE BOGINJE: Muškarci su joj jeli iz ruke, a o njenom BLUDNOM ŽIVOTU se još priča

Ava Gardner
wikipedia

Ava Gardner predstavlja otelotvorenje pojma "fatalna žena". Stil života joj "nije dozvoljavao" da ima decu, uživala je u svojoj slavi i strasnim i nesrećnim ljubavima, a smrt je zatekla staru, bolesnu i kako to obično biva - samu.

Fatalna zelenooka diva senzualnih usana četrdesetih i pedesetih godina žarila je i palila holivudskom scenom. U svom privatnom životu Ava Gardner je bila skandal majstor i sve je moralo da bude “po njenim uslovima” dok se kao glumica potpuno prepuštala reditelju u kog je po pravilu imala beskrajno poverenje. U suprotnom, nije ni radila sa njim.

– Veruj reditelju i daj mu srce i dušu – govorila je lepa glumica.

Poznata po kultnim ostvarenjima kao što su “Sedam dana u maju”, “Noć iguane” i “Magambo”, ova holivudskog diva ostavila je iza sebe ljubavnike kao što su Klark Gejbl, Hauard Hjudžis, Frenk Sinatra…

Foto: Klark Gejbl i Ava Gardner

Sinatra joj je bio treći i poslednji suprug. Ostalo je poznato da je Ava dva puta abortirala dok je bila u braku sa njim jer nije želela decu.

– Nismo mogli da se brinemo ni za sebe, a kako bismo onda za decu – pravdala se kasnije.

Kada je saznala da je trudna, odlučila je da karijeru stavi ispred majčinstva.

– Da sam odlučila da rodim dete, plata bi mi bila dosta manja. Pa, od čega bih živela? Frenk je u to vreme bio bez novca, a ja sam imala brojne dogovorene filmove – rekla je jednom prilikom Ava.

ava gardner
Wikipedia

U međuvremenu, Sinatra je došao do svojih pet minuta slave. Dobio je Oskara za ulogu u “Odavde do večnosti” 1953. a njegove pesme postale su hitovi. Ironično, to je bio i početak kraja strastvene ljubavi sa Avom.

Sinatra je počeo da pokazuje psihičku labilnost i stalne promene raspoloženja koje su varirale od euforije do samoubilačkih misli. Sve je to uticalo na njihov odnos, a ljubomorni ispadi začinjeni alkoholom i Avina uspešna filmska karijera dokrajčili su brak. Razveli su se 5. jula 1957, a glumica je odlučili da počne novi život u Španiji.

U Španiji Ava Gardner upoznaje Hemingveja koji urgira kod producenta Derila Zanuha da je angažuje u filmu “Snegovi Kilimandžara”.

Hemingvej, koji je iza sebe imao četiri braka, momentalno se zaljubljuje u Avu Gardner koja se divila njegovom talentu, ali nikada nisu prekoračili granicu prijateljstva.

Hemingvej je vodi na Koridu gde se glumica zaljubljuje u matadora iz plemićke porodice – Luisa Miguela Domingina. Miguel je bio očaran Avom i poželeo je da se njome oženi nakon samo mesec dana poznanstva.

Čak se i Hemfri Bogart ironično zapitao kako je moguće da milion žena sanja o Sinatri, a Ava luduje za “frajerom u baletankama”. No, i ta je ljubav imala rok trajanja, i ona se opet vratila Hemingveju.

Brojne afere, skandali i depresija povezali su Ernesta i Avu. Odmor od napornog života potražili su u velikim količinama alkohola i cigareta, piše portal Vintagenews.com.

Iz ovog perioda ostala je zabeležena i jedna anegdota. Na svom proputovanju Kubom, Ava i Ernest odseli su u jednoj luksuznoj vili sa bazenom. Dok su se u njemu kupali Ava je poželela da prila gola i potpuno se skinula. Ernest Hemingvej je zamolio osoblje da “nikada više ne menjaju vodu u bazenu”.

via GIPHY

Ava je izgubila svog velikog prijatelja 2. jula 1961, kada je slavni pisac izvršio samoubistvo pucajući u glavu iz svoje omiljene puške.

Umorna od skitnje, glumica se 1968. preselila u London, povremeno snimajući filmove, no nikada nije uspela da vrati stari sjaj.

– Želela bih da doživim 150 godina, i to sa cigaretom u jednoj i sa čašom viskija u drugoj ruci – izjavila je Ava dok su je sustizale godine neurednog života.

Nakon nekoliko moždanih udara, umrla je od upale pluća u 68. godini. Poslednje reči koje je izgovorila u svom malom stanu uz svoju domaćiću Karmen i psa bile su: “Tako sam umorna…

Sinatra je redovno zvao Avu i godišnje plaćao 250.000 dolara medicinske pomoći, a kada je čuo da je umrla nije mogao da progovori ni reč. Domaćica je kasnije otkrila da je glumica pre smrti potpuno psihički propala i da je razmišljala o samoubistvu.

Nezaboravna glumica našla je mir uz porodicu na večnom počivalištu u Sanset memorijal parku u gradu Smitfildu koji je zvezdi u čast otvorio muzej Ava Gardner.