HOLIVUDSKI HOROR: Sjaj i slava zlatnog doba filma bili su prekriveni krvlju UBIJENE NEROĐENE DECE!

Holivud
Dnevno.rs/Kolaž

Mnoge slavne glumice bile su primorane da prekinu trudnoću zbog karijere.

 

Zlatno doba Holivuda ovim glumicama je doneo veliku slavu i bogatstvo, ali tada je filmski studio mogao da odluči koja glumica može da ima dete, a ako bi slučajno ostala trudna u “pogrešno vreme” u tajnosti bi je vodili u bolnicu na abortus.

Evo koje su sve glumice bile žrtve ovog “trenda” i pročitajte njihove potresne priče.

Ava Gardner

 

Ava Gardner bila je prekrasna i zavodljiva, ali je ostala trudna sa svojim trećim suprugom Frankom Sinatrom sa kojim je sklopila brak 1951. godine. Zato što je njen studio MGm naplaćivao prevelike novčane kazne u slučaju da glumice ostanu trudne odlučila se na abortus. Njen suprug nije ni znao šta je namerila.

Da sam odlučila da rodim dete, plata bi mi bila dosta manja. Pa od čega bih živela? Frenk je u to vreme bio bez novca, a ja sam imala brojne dogovroene filmove. Frenk je u to vreme bio bez novca. Studio je dogovorio sve i otišla sam u London. Sve vreme je neko bio sa mnom i sve je obavljeno u velikoj tajnosti – rekla je Ava povodom abortusa.

Inače, Frenk je u međuvremenu dobio Oskara, obogatio se, ipak nisu imali dece i razveli su se 1975.

Lana Turner

Jedna od najvećih holivudskih zavodnica, Lana Turner, koja se udavala osam puta i koja je iimala bezbroj, 1941. godine abortirala je u hotelskoj sobi na Havajima i to bez anestezije.

Tom činu prisustvovala je i njena majka koja je bila zadužena za to da joj zapuši usta kako hotelom ne bi odjekivali bolni krici, a abortus je koštao 500 dolara i ta je suma odbijena od njene plate.

Beti Dejvis

Ona je bila prva žena predsednica Američke filmske akademija i prva glumica koja je imala deset nominacija za Oskara. Možda nije bila prisiljena na pobačaj ali je znala da će, ako te 1934. odluči da rodi dete, izgubiti ulogu u filmu “Mildred u ‘Of Human Bondage”‘ za koju je dobila prvu nominaciju za Oskara.

 

Džudi Garland

Kao devojčica se proslavila ulogom u filmu “Čarobnjak iz Oza” i morala je dva puta da abortira. Prvi put je imala samo 19 godina i studio se nije slagao ni sa njenim brakom. Istog mišljenja je bila i njena majka koja je zajedno sa studijom dogovorila pobačaj. Isto se dogodilo dve godine kasnije kada je zatrudnela nakon afere sa glumcem Ajronom Pouerom.

Loreta Jang

Loreta Jang je u svojoj 23. godini zatrudnela sa Klarkom Gejbelom koji je tada bio oženjen. Njih dvoje su samo jednom bili intimni u njenom kupeu u vozu i to je bilo dovoljno da ostane u drugom stanju. Ona je bila pobožna katolkinja i nije želela da ide na abortus već je nestala sa scene zbog “misterizone bolesti”. Dete je rodila u tajnosti i dala ga na usvajanje. Nekoliko meseci kasnije usvojila je svoju bebu i javnosti objasnila da će siroče koje je usvojila odgajiti kao samohrana majka.

Imala je 85. godina gledala je emisiju Larija Kinga i čula je za pojam “silovanja na sastanku” i tada je objasnila da se upravo to desilo između nje i Klarka.