NEOBIČNI LJUBIMCI ERNESTA HEMINGVEJA: Na imanju slavnog pisca i danas žive MAČKE KAKVIH NIGDE NEMA (FOTO)

hemingvej
Wikipedia/ National Archives and Records Administration

Hemingvej je živeo na mnogim egzotičnim i interesantnim mestima. Danas je pravi doživljaj zaviriti u neko od tih čarobnih mesta na kojima su nastajala remek-dela svetske književnosti.

Објава коју дели Todd Marshall (@tmwvu) дана

Jedna od omiljenih mesta Ernesta Hemingveja bila je njegova vila na Ki Vestu, koja je danas otvorena za javnost. Moguće je sesti za njegov radni sto i osetiti ambijent u kom su nastajali romani poput “Za kim zvona zvone”, “Imati i nemati”…

Објава коју дели Vitaliy Grushetsky (@grushetsky) дана

Sve to upotpunjava ukus viskija u kom možete uživati dok sedite u fenomenalnom ambijentu Hemingvejeve radne sobe.

Објава коју дели C. Gray (@k_10_g) дана

Hemingvej ili “Tata”, kako su ga od milošte zvali na Ki Vestu, živeo je sa svojom drugom suprugom u ovoj lepoj vili od 1931. do 1939. godine.

Skrivena među palmama i ukusno uređenim vrtovima, raskošna vila pruža uvid u autentični ambijent kojim je Hemingvej bio okružen, piše portal Huckberry.com

Објава коју дели Kimberly lyon (@k__lyon) дана

Nedaleko od kuće nalazi se svetionik za koji dobri pozavaoci Hemingvejevog života kažu da je bio od velike pomoći slavnom piscu kada se vraćao pijan iz omiljenog bara “Sloppy Joe’s”.

Jednog dana, njegov omiljeni bar je promenio lokaciju i Hemingvej je tom prilikom doneo kući veliki pisoar.

– Toliko novca sam “ispišao” u ovaj pisoar tako da on sada pripada meni – rekao je Hemingvej tom prilikom.

Nedugo zatim od pisoara je napravljena fontana koja danas služi kao pojilica za mačke.

Објава коју дели Heidi Salminen (@heippa2u) дана

Kada već pominjemo mačke, treba reći i to da je Ernest Hemingvej imao jednog jako posebnog ljubimca – šestoprstog mačora Grudvu (Snowball). Na imanju danas živi negde oko 60 šestoprstih mačaka, njegovih potomaka.

Grudva je bio polidaktilna mačka, tj. imao je anomaliju– rođen je sa 6 prstiju, a Hemingvej ga je obožavao i sve mu dozvoljavao. S vremenom, broj mačaka je porastao na više desetina, ali to piscu i njegovoj porodici nije smetalo. Jednu svoju mačku Hemingvej je čak naučio i da pije viski!

Објава коју дели sizka (@aram1214) дана

– Mačke su stvorene da bi opovrgle dogmu da je suština svih stvari da služe čoveku – izjavio je jednom prilikom Hemingvej dok je govorio o svom ljubimcu.

Pored ljubavi prema mačkama i alkoholu, Ernest Hemingvej bio je strastveni lovac i ribar, a njegova sportska opsesija bila je boks. Pisac je toliko voleo ovaj “plemeniti” sport da je u dvorištu napravio bokserski ring gde je organizovao borbe u kojima je naravno i on učestvovao.