Istorija pamti mnoge ZLOČINE ali ovo je bio NAJBIZARNIJI RAZLOG ZA UBISTVO! Još luđe – imala ga je DEVOJČICA!

Brenda Spenser
Printscreen

Bilo je rano jutro 29. januara 1979. i učenici osnovne škole u Klivlendu su se okupljali u dvorištu pred početak nastave. A onda je u samo jednom trenutku nastao opšti pakao!

Brenda Spenser imala je 16 godina kada je 29. januara 1979. počela da puca po učenicima ispred jedna osnovne škole u San Dijegu. Brenda je iz kuće preko puta škole pucala iz pištolja koji joj je poklonio otac, dok su uspaničeni nastavnici pokušavali da uvedu decu na bezbedno.

Ispaljeno je 30 metaka od kojih su poginuli direktor škole Barton Vrag i domar Majk Sučar. Ranjeno je osam učenika i policajac koji je došao da interveniše.

Nakon nekoliko sati pregovora Brenda, koja se zabarikadirala u svojoj kući, predala se policiji.

Slučaj je izazvao veliku pažnju javnost uglavnom zbog onoga što je usledili. Kada su je upitali za motiv, Brenda je istražiteljima je rekla da “prosto ne voli ponedeljke” i da joj je pucnjava “ulepšala dan”.

Iako je bila maloletna, sudilo joj se kao odrasloj osobi. Priznala je krivicu za dva ubistva, nakon čega je osuđena na kaznu od 25 godina do doživotnog zatvora.

Brenda Spenser je i dalje živa. Do sada je četiri puta izlazila pred komisiju za uslovnu slobodu, ali je svaki put odbijena. Sledeće saslušanje imaće 2019. godine.

Slučaj Brende Spenser je 1979. poslužio kao inspiracija za hit-pesmu “I Don’t Like Mondays” irskog benda The Boomtown Rats.