MADAM IZ PAKLA: U smrt je poslala PREKO 300 MUŠKARACA, a kada su je pitali ZAŠTO SE NE KAJE, dale je JEZIV ODGOVOR

Madam Popova
Wikipedia

Aleksa Popova ili Madam Popova, kako je bila poznata u svoje vreme, verovatno je jedan od najhladnokrvnijih ubica među ženama ikada.

Na spisku njenih žrtava je čak 300 muškaraca (mada se može pronaći i podatak da ih je bilo više) i svi su stradali na isti način i iz istog razloga. Popova je bila plaćeni ubica čija su meta bili isključivo nasilni muževi.

Način na koji je vršila ubistva uvek je bio isti – za malu naknadu, angažovale su je žene koje su želele da se reše svojih muževa, a ona ih je potom trovala arsenikom. Prvo bi prišla žrtvi sa namerom da stekne njegovo poverenje, a onda bi mu u nekom trenutku kada uspe u tome, sipala otrov u hranu ili piće.

Žena koja je želela da angažuje madam Popovu, deo malog iznosa koji je tražila, plaćala je pre ubistva, a drugu polovinu kada žrtva umre.

Ovom “poslom” počela je da se bavi podstaknuta sopstvenim lošim brakom, zbog čega je želela, kako je tvrdila, da pomogne ženama da se oslobode “muževa tiranina”.

Da se jedna od njenih klijentkinja nije pokajala, madam Popova možda nikada ne bi bila otkrivena. U vreme kada je ubijala svoje žrtve, od 1879. do 1909, bilo je daleko teže dokazati ubistvo trovanjem nego danas. Ipak, žena koja je naručila ubistvo muža, pod pristiskom griže savesti, otišla je u policiju i otkrila sve detalje o Popovoj. Madam je ubrzo potom uhapšena.

U njenom rodnom gradu Samari, brzo se pročulo čime se Popova bavila, pa je besna rulja i pre nego što je policija došla da je uhapsi, došla ispred njene kuće, želeći da je spali na lomači. Carski vojnici sprečili su da do toga dođe i pod pretnjom puškama sproveli je u zatvor.

Popova u zatvoru nije pokazala kajanje niti se trudila da se brani. Naprotiv. Priznala je sva ubistva, u svoju odbranu rekla je samo da nikada nije ubila nijednu ženu.

Streljana je u martu 1909. godine u Petrogradu, današnjem Sankt Peterburgu.