KAKO JE ZAPRAVO IZGLEDALA KOSOVSKA BITKA?! Stranci napravili ANIMACIJU najpoznatijeg srpskog boja koja SVE OBJAŠNJAVA (VIDEO)

Kosovska bitka
Printscreen

Poznati Jutjub kanal "Kings and Generals" nedavno je objavio interesantan grafički prikaz Kosovske bitke, jednog od najvažnijih sukoba u srednjovekovnoj istoriji Srbije. Pogledajte kako to izgleda.

 

Jutjub kanal “Kings and Generals” poznat je po animiranim prikazima svih značajnijih sukoba i događaja iz istorije sveta. Uz kratak film, autori daju i objašnjenja događaja i po tome su se za kratko vreme etablirali kao prilično uspešni na ovoj mreži.

ISTINA O KOSOVSKOM BOJU: Sve što smo učili o ovom sukobu NAJVEĆA JE LAŽ U SRPSKOJ ISTORIJI?

Pre nekog vremena, na red im je došla i Kosovska bitka, a već u uvodnom objašnjenju stoji da je Otomanska imperija bila u svoje vreme najmoćnija svetska sila koja je pokorila sve koji su joj se našli na putu ka Evropi. Ipak, kada su došli na Balkan, suočili su se sa žestokim otporom.

– Ljudi sa ovog prostora borili su se protiv Turaka skoro 200 godina i prkosili njihovoj vladavini još mnoog potom. Krvava bitka na Kosovu koja se odigrala 1389. primer je ove borbe za nezavisnost – navodi se u snimku.

 

DRUGAČIJA VERZIJA ISTORIJE: Evo šta TURCI danas misle o KOSOVSKOM BOJU, knezu Lazaru i tome – KO JE POBEDIO

Nakon ovoga sledi detaljan prikaz događaja koji su prethodili sukobu kao i objašnjenje toka legendarne bitke, a interesantan je podatak da je navedeno da je Miloš Obilić ubio sutana Murata tako što je uspeo da se probije do njega zahvaljujući žrtvovanju svojih 11 sadrugova koji su mu raščistili put.