Istorija pamti mnoge osuđenike na smrt, ali ovaj mladić imao je NAJLUĐE POSLEDNJE REČI! Kada su ga čuli, svi su PRASNULI U SMEH

Situacija u kojoj si svestan da ti je sledeća rečenica poslednja u životu, sigurno nije nimalo prijatna. Čovek bi očekivao da poslednje reči koje tada izgovorite budu nešto nalik žaljenju zbog propuštenih prilika, protraćenog života ili počinjenih zločina. Međutim, bilo je i osuđenika na smrtnu kaznu koji nisu želeli da odu na takav način... a niko nije bio tako ekstreman kao Džejms Frenč.

Džejms Frenč
Wikipedia/Kolaž

Džejms D. Frenč je bio poslednji američki osuđenik koji je pogubljen na električnoj stolici pre nego što je uveden moratorijum na smrtnu kaznu koji je bio na snazi od 1972. do 1976. Pogubljen je 10. avgusta 1972. i bio je jedini osuđenik na smrtnu kaznu te godine.

Frenč je već bio osuđen na doživotnu robiju jer je 1958. ubio motociklistu koga je zaustavio autostopom. Nakon decenije u zatvoru navodno je bio strašno depresivan i suicidalan, ali nije imao hrabrosti da počini samoubistvo. Umesto toga, ubio je svog cimera u ćeliji kako bi država bila primorana da ga “nagradi” smrtnom kaznom.

HUMOR POD VEŠALIMA: Najneverovatnije poslednje reči osuđenih na smrt kroz istoriju

Nije uložio nijednu žalbu na presudu i navodno se radovao sopstvenoj smrti. Jedan od novinara koji su prisustvovali izvršenju napisao je da je “Džejms Donald Frenč dobio ono što je tražio – smrt na električnoj stolici”, dodajući da je “u smrt otišao sa istim šepurenjem sa kakvim je išao i kroz život”. Bilo mu je 30 godina.

Ako je ikada postojao ISTINSKI ZAO ČOVEK, bio je to ON! Govorio je da MRZI LJUDSKI ROD, a njegove POSLEDNJE REČI sledile su svet

Ali to, nije bilo sve! Frenč je u istoriju ušao i kao osuđenik na smrt sa verovatno najoriginalnijim poslednjim rečima. Na električnoj stolici rekao je novinarima: “Kako vam se ovo čini za naslov – French fries!” 

Reč je o igri reči – “french fries” je pomfrit, a doslovno prevedeno znači “Frenč (kako je bilo prezime osuđenika) se prži”.