KOMPJUTERI ODLAZE U PROŠLOST: ČIP i LJUDSKI MOZAK dovoljni za korišćenje interneta!

Mozak
Pixabay.com

U naučnim krugovima se ozbiljno razmatraju različite mogućnosti pristupa internetu, a revolucionarna veza će biti uspostavljena direktno iz ljudskog mozga.

 

Grupa naučnika Vits Univerziteta iz Johanesburga prvi put su uspeli da povežu ljudski mozak direktno na internet, što nimalo nije lak zadatak. Korišćen je EEG merač električnih signala mozga, kako bi podstakao neurološku aktivnost koju je slao maleni Raspberry Pi kompjuter.

Prvi čip koji radi kao ljudski mozak!
 

Nakon priključivanja računara na mozak omogućeno je direktno upravljanje veb stranicama, onako kako ih svi vide ne internetu – kao da se koriste miš i tastatura.

Iako je istraživanje prilično komplikovano i teško objašnjivo bez glomazne naučno-tehnološke i biološke terminologije, važno je da je prvo uspešno, koje je povezalo mozak čoveka direktno na internet i treba ga poštovati, objavio je IFLScience sajt.

Prvi čipset sa „mozgom“ i veštačkom inteligencijom
 

Ovaj vid komunikacije sa internetom omogućio bi svima, koji su iz bilo kog razloga sprečeni da na uobičajen način koriste internetom, ali i za istraživanje mašinskog učenja i dalje istraživanje prijema i odašiljanja impulsa i informacija u i iz mozga. Spajanje računarskog sistema za slanje i prijem podataka i ljudskih elektrohemijskih procesa u mozgu na višem nivou uslediće u nekom daljem trenutku, jer je ljudski mozak potpuno drugačiji od računarskih jedinica i zahteva još mnogo istraživanja i dokazivanja.