Vesti  IT

NEMOJTE DA VAS GUGL LEČI! 5 pojmova koje baš nikad NE TREBA PRETRAŽIVATI na internetu!

Čini nam se bezazleno, ali neke stvari dezinformišu i narušavaju naš mir i sigurnost!
Autor: Express.hr Foto: pixabay
Vreme: 13:00h | 12. januar. 2018.
0

 

Internet pretraživanja i popularno "guglanje" postali su deo naše svakodnevice. Šta god se zapitamo - jednostavno ćemo utpikati u popularni pretraživač.

 

I koliko god nam to može olakšati život, nije sve tako benigno, kažu stručnjaci, prema kojima je "guglanje" često uzrokom dezinformacija i može negativno delovati. Zbog toga ovih 5 stvari nikad ne treba tražiti na internetu:

 

1. Zdravstvene simptome

 

Prvo, da obratimo pažnju na ljudsko zdravlje. Postoje brojni specijalizovani portali sa takvim sadržajima i sa korisnim informacijama, ali i još više onih koji ne vode medicinski profesionalci, koji nisu nimalo eudukovani za to niti imaju iskustva.

 

Stoga, "doktor Google" često daje pogrešne odgovore i plaši ljude! Ako imate bilo kakvih neduomica, zakažite sastanak kod svog lekara!

 

2. Bilo što kriminalno

 

Ako u Google upišete nešto tipa "kako izraditi bombu" ili "kako napraviti drogu" vrovatno se ništa neće desiti. Ipak, vodite računa da vaša pretraživanja nisu uvek tako privatna te bi, ako postanete sumnjivi, ovakve pretrage bile nešto čemu se lako ulazi u trag, i zbog čega biste se mogli naći u nevolji.

 

3. Fournier

 

NBA košarkaš koji igra za Orlando Magic zove se Evan Fournier, a njegov nadimak je "nemojte nikad guglati". Za to postoji jako dobar razlog. Njegovo prezime, koje na francuskom znači "pekar", takođe je naziv za jednu vrstu gangrene koja pogađa genitalije.

 

Ako upišete njegovo ime, najvjerovatnije ćete ugledati fotografije upravo te bolesti, koja zaista izgleda grozno.

 

4. "Mouth" larva

 

Jedan korisnik Reddita je želeo da izgugla pojam "moth larva" ("larva moljca"). Međutim, pogrešno je ukucao pa je napisao "mouth larva' ("larva u ustima"). Prizor koji je ugledao kao rezultat pretrage upravo je ono što biste očekivali - odvratan.

 

Ima još puno sličinih pojmova - stoga nemojte guglati stvari kao što su "deglove", "blue waffle" i "lemon party".

 

5. Svoju mail adresu

 

Ako guglate svoje ime ili e-mail adresu, izbacit će vam sva mesta na kojima se javno spominju, a to vas možda neugodno iznenadi. Možete od Googlea tražiti da vas "zaboravi", ali uskoro će bilo koja stranica na kojoj ste dali svoj e-mail isti proširiti po celom web-u.

Komentari

Nije moguće komentarisati vesti starije od 5 dana.