VIŠE NEĆETE MORATI DA UČITE STRANE JEZIKE! Ova mašinica to će RADITI ZA VAS!

Google Assistant
Beta

Virtuelni lični pomoćnik kompanije Gugl koji se aktivira glasom Google Assistant do kraja godine govoriće tridesetak jezika, uključujući norveški i hindu, saopštila je danas ta grupa, što pokazuje da ulazi u žestoku borbu protiv vođe na tržištu pametnih pomoćnika kompanije Amazon.

 

Dok Aleksa, personalni internet pomoćnik Amazona funkcioniše samo na engleskom, Gugl asistent već radi na osam jezika i do kraja godine biće raspoloživ na 30 jezika, napisala kompanija Gugl na svom zvaničnom blogu.

Počeće sa danskim, holandskim, hindu, indonežanskim, norveškim, švedskim i tajlandskim, navela je američka grupa.

Ova najava pokazuje volju Gugla da ubrza razvoj svog asistenta i svoje napredovanje po pitanju veštačke inteligencije, posebno u borbi protiv Amazona. Drugi tehnološki giganti kao što su Majkrosoft, Epl ili Samsung takođe imaju virtuelne asistente.

Asistenti koji se aktiviraju komandama glasom su vrlo važni za ove kompanije jer pokazuju šta mogu po pitanju veštačke inteligencije. Prisustvo virtuelnih asistenata u brojnim predmetima, pametnim telefonima, umreženim uređajima u kući, ili kolima, omogućuje da se udje u svakodnevnicu potrošača i da se oko njih stvori ekosistem.

Amazon lansiranjem Alekse u svom zvučniku Eko 2014. godine ima veliku prednost. Nasuprot tome Epl kasni i tek je sad lansirao svoj HomePod, aktiviran glasom preko asistenta Siri.