DA GLEDANJE KLIPOVA BUDE JOŠ BOLJE: Unapredite YouTube pomoću ovih ALATA!

YouTube
Printscreen

Pogledajte mali pregled alata pomoću kojih možete unaprediti pojedine opcije na YouTube-u ili mu dodati sasvim nove mogućnosti.

 

Tiny.Video

Šta kad prijateljima želite da pokažete manji deo nekog dužeg video zapisa? Tiny.Video će vam olakšati deljenje sadržaja i omogućiti da to učinite bez prevremenog otkrivanja sadržaja. Možete ga upotrebiti za odabir dela klipa koji želite podeliti tako što ćete odrediti početak i kraj isečka, ukloniti traku s prikazom vremena trajanja, namestiti brzinu reprodukcije, staviti video u beskonačnu petlju, pa i prikazati ga na celom ekranu.

Hashcut

Web alat Hashcut takođe možete upotrebiti za određivanje početka i kraja isečka iz videa. Ali, to je tek početak. Omogućiće vam spajanje raznih isečaka iz istog videa kako bi, na primer, od petominutnog videa napravili tri koja traju po 20 sekundi. Možete dodavati beleške uz video i njegove pojedine delove, kao i tekst, emotikone i nalepnice. Postoji i kao dodatak za Google Chrome. Da biste ga koristili morate da se registrujete.

Invideo for YouTube

Invideo for YouTube je dodatak (ekstenzija) za Google Chrome koji omogućava pretraživanje teksta u audio zapisima, za šta koristi transkripciju video zapisa. Možete kliknuti na bilo koji deo videa kako biste otišli do traženog dela.

vdNote

Pomoću aplikacije vdNote možete dodavati beleške uz, recimo, predavanja kojima YouTube obiluje. Nema registracije – sve što trebate da uradite jeste da dodate URL adresu u prvu traku i pritisnete Enter. Beleške možete potom dodavati u drugu traku, nakon čega će se prikazivati s desne strane, s automatski dodatom vremenskom oznakom. Beleške možete uređivati i deliti. Klik na belešku odvešće korisnika direktno na deo videa na koji želite da ukažete.

Ilumu

Web aplikacija Ilumu bi mogla da vas oslobodi dosadnih reklama i oglasa. U adresi URL reč youtube zamenite s ilumu i pritisnite Enter. Ilumu će ukloniti oglase iz videa i sprečiti YouTube u praćenju internet kolačića (cookies) a video prikazati preko celog ekrana. Možete ga staviti i na beskonačno ponavljanje, što je super kad želite da sluašte svoju omiljenu pesmu više puta zaredom.