NEMA VIŠE MUČENJA: Od sada možete da ISPROBATE igricu za Android bez da je prethodno “skinete” na telefon!

voznja
pixabay.com

Opcija "Google Play Instant" na početku je dostupna samo za mali deo igara, ali u budućnosti bi sve igre mogli da isprobamo pre preuzimanja na telefon.

 

Prošle godine Google je predstavio opciju “Instant Apps” koja je korisnicima omogućila pokretanje aplikacija bez instaliranja na sam uređaj, a ova kompanija sada je predstavila istu opciju i za mobilne igre. Google Play Instant još je u test fazi pa je omogućena samo za deo igara, ali u budućnosti možemo očekivati da će biti dostupna za sve igre u ponudi ove online prodavnice aplikacija.

Dakle, umesto preuzimanja cele igre na mobilni uređaj, korisnici će moći da odigraju demo, samo jedan nivo ili tutorijal bez da instaliraju igru, davanjem dopuštenja za pristup podacima i slično. Ovo je odlična vest za korisnike koji žele samo da kratko isprobaju igre – do sada su morali da preuzmu celu igru na telefon i, ako im se ne sviđa, da je izbrišu s uređaja, dok će opcija Google Play Instant omogućiti brzo pokretanje igre pa ako se korisnicima igra svidi, onda će moći da je skinu s Play Storea.

Igre koje imaju mogućnost igranja bez prethodne instalacije na Googleu Play mogu se prepoznati po oznaci munje pored natpisa Play, a može im se pristupiti i putem Google Play Games aplikacije na Androidima gde se nalaze pod novom kategorijom “Instant Gameplay”.

Iako je katalog igara trenutno prilično ograničen i mogu se isprobati igre poput NYTimes Crossworda, Bubble Witch 3 Sage, Clash Royalea i drugih, ova opcija pokazuje kakvi su Googleovi planovi za budućnost.

Zahvaljujući mogućnost isprobavanja igre bez prethodnog preuzimanja, više korisnika će isprobati, a na kraju i preuzeti igre na telefon, što će doneti profit developerima igara i, naravno, Googleu.