JEZIVA METODA PRIKUPLJANJA PODATAKA: FBI za otključavanje iPhone-a koristi MRTVE LJUDE!

iPhone
pixabay.com

Američki obaveštajci se služe neverovatnim tehnikama kako bi otključali svemoćni iPhone, a jedan od njih podrazumeva korišćenje otisaka mrtvih ljudi.

 

Nakon serije bizarnih tekstova o tome kako FBI otključava telefone, posebno kriminalaca, ovo je za sada najbizarnije. FBI koristi otiske prstiju mrtvih ljudi, kako bi otključao njihove telefone, jer navodno nema drugačiji pristup podacima uređaja.

Jedan od FBI forenzičara rekao je da se iPhone uređaji često otključavaju prstima mrtvih ljudi, ali da skeniranje očiju predstavlja problem, jer su one uglavnom zatvorene, piše  PhoneArena.

Iako se ovo smatra ilegalnim FBI tvrdi da su u pitanju državni interesi da otključavanje telefona ljudi, nakon što oni preminu, ne prouzrokuje nikakve pravne probleme. U slučaju ISIS ubice, koji je u Ohaju kamionom uleteo u ljude, a posle toga ih napadao nožem, nakon njegovog ubistva tokom bekstva, pokušana je ista stvar.

Njegov iPhone 5S trebalo je da bude otključan otiskom prsta, ali to nije dalo rezultate, pa je njegov telefon poslat u FBI forenziku da se iz njega izvuku informacije o komunikaciji i planiranju zločina, kao i mogućim novim zločinima.

FBI je u tome i uspeo, navodno bez pomoći Apple kompanije.