RODITELJI ĆE BITI ODUŠEVLJENI: Zaštitite decu od NEPRIKLADNOG SADRŽAJA pomoću ove aplikacije!

Jutjub
Pixabay.com

Jutjub je ponudio novu verziju svoje aplikacije, Jutjub Kids (YouTube Kids), u kojoj se roditeljima nude veće kontrole nad sadržajem koji će gledati njihova deca.

 

Aplikacija bi trebalo da osigura sigurnu okolinu za decu koja bi u njoj trebalo da pronađu video sadržaj prikladan svom uzrastu, ali ranije se već našla pod udarom kritike zbog prikazivanja neprikladnog sadržaja. Sada su predstavljena poboljšanja roditeljskih kontrola sa tri specifične opcije, koje se u izjavi za medije navode kao:

– Kolekcija sadržaja partnera od poverenja

– Sadržaj koji odobravaju sami roditelji

– Poboljšana mogućnost isključivanja funkcije pretrage, što omogućuje još bolje kontrolisano iskustvo.

Prva opcija odnosi se na kolekciju proverenih kanala o stvarima kao što su umetnost i obrt, sportovi i učenje, a koje su proverili i Jutjub i nekoliko partnera od poverenja.

Druga i treća opcija pružaju roditeljima veću kontrolu nad time šta njihova deca gledaju na aplikaciji. Mogu čak i lično da izaberu svaki pojedini video ili kanal koje će njihova deca gledati, kao i u potpunosti da isključe mogućnost pretraživanja sadržaja.

– Za roditelje kojima se sviđa trenutna verzija Jutjub Kidsa i žele da šire izbor sadržaja, ona je još dostupna. I dok ni jedan sistem nije savršen, mi nastavljamo da prilagođavamo, rigorizno testiramo i poboljšavamo naše filtere i za otvoreniju verziju naše aplikacije. I kao i uvek, podstičemo roditelje da blokiraju i označavaju videe za dodatni pregled ako misle da ne bi trebalo da budu u Jutjub Kids aplikaciji – rekao je direktor za Jutjub kids.