FEJSBUK PREDSTAVIO NOVU OPCIJU: Nakon što se logujete na ovu mrežu sačekaće vas OVO!

Fejsbuk
Spencer E Holtaway / Foter / CC BY-ND

Facebook je tokom godina često menjao postavke mreže i predstavljao opcije koje se nisu svidele korisnicima (a u nekim slučajevima poput označavanja osoba na fotografijama morala su da intervenišu i regulatorna tela EU), a sada su najavili još jednu opciju koja bi mogla da naiđe na kritike korisnika.

 

U budućnosti će se tako video-zapisi na ovoj mreži automatski reprodukovati sa zvukom – trenutno se video-zapisi reprodujuju bez zvuka pa je dovoljno samo dodirnuti ekran za reprodukciju zvuka.

S novom nadogradnjom zvuk će se automatski reprodukovati te će se pojačavati i stišavati kako korisnici budu “skrolovali” po stranici, a još jedna novost vezana za video-zapise jeste i mogućnost reprodukcije video-zapisa kao “slika u slici” unutar same aplikacije, ali i nakon napuštanja Facebooka. Dakle, kada korisnici izađu iz Facebookove aplikacije, na ekranima će ostati mali ekran s videom kojeg su gledali na ovoj društvenoj mreži.

Iako u Facebooku kažu kako su testiranja pokazala da korisnici žele automatsku reprodukciju zvuka s video-zapisima, ova opcija se verovatno neće svideti velikom broju ljudi. Naime, korisnici na ovoj mreži prate stotine, možda i hiljade ljudi i stranica te se na news feedu prikazuje sve više videa tako da bi tokom pregledavanja Facebooka u budućnosti stalno mogao da se pali i gasi zvuk s tih video-zapisa.

Automatska reprodukcija zvuka biće onemogućena ako je isključen ton na telefonu, a srećom ova opcija moći će da se isključi u postavkama telefona tako da se, kao i do sada, video reprodukuje bez zvuka, a dodirom prsta po ekranu aktiviraće se i zvuk.

Još jedna novost vezana uz Facebook i video jeste posebna Facebook-ova video aplikacija koja će omogućiti gledanje video sadržaja s ove mreže direktno na televizorima, bez povezivanja telefona i tableta s TV-om i streamanja sadržaja.

Facebookova aplikacija uskoro će biti dostupna za Apple TV, Amazon Fire TV i Samsungove pametne televizore (naknadno će biti dostupna i na drugim platformama) te će korisnici putem nje na televizorima moći da gledaju video-zapise koje su na Fejsu podelili njihovi prijatelji, videa sa stranica koje prate, preporučene i Live video-zapise itd.