JOŠ JEDNA KOPIJA: Fejsbuk uveo opciju “Stories”, dostupni i specijalni efekti (VIDEO)

facebook stories
printscreen/youtube

"Stories" je kopija "Snapchat" funkcije koju je "Facebook" u poslednjih nekoliko meseci testirao na "Messengeru" u Irskoj i još nekoliko zemalja, a u budućnosti će ova aplikacija pod nazivom "Facebook Stories" biti dostupna za sve korisnike Androida širom sveta.

 

S novom Facebook aplikacijom gotovo dve milijarde korisnika moći će da postavlja fotografije i video klipove u hronološkom redu, koji će nestajati nakon 24 sata.

Korisnicima Snapchata ova je funkcija vrlo dobro poznata, a nedavno je omogućena i na Instagramu. Kao i Instagram, opcija Stories će svoje mesto naći na vrhu Facebook-ove liste aplikacija, a biće dostupni i specijalni efekti!

Sve što se postavi na “Facebook Stories” biće dostupno na privatnim ili drugim profilima tokom 24 sata, a kroz direktne poruke biće moguće poslati video snimak ili fotografiju sa specijalnim efektima bez korišćenja Messengera.

Iako aplikacija “Facebook Stories” ima slične opcije kao Instagram, Snapchat, Messenger ili WhatsApp, razlika je u tome što Facebook korisnicima ne dopušta da dele sadržaje s drugim aplikacijama.