GLATKI, ZATEGNUTI, VELIKI: Sve više muškaraca odlučuje se da stavi BOTOKS u testise

špric
pixabay

Hirurzi otkrivaju da su im najčešća klijentela za ovaj zahvat bogati biznismeni stariji od 40 godina.

 

I pored toga što se koristi kako bi se ispeglale bore na licu, s obzirom na pravu pomamu uepšavanja u modernom dobu, ne čudi da su otkrivene dobrobiti botoksa i na drugim delovima tela. I dok popularni botulin već gotova dve decenije uspešno zamrzava lica žena, danas sve više muškaraca ludi za injekcijama tog neurotoksina na jednom posve neočekivanom mestu – testistima.

Naime, zahvat koji plastični hirurzi u šali nazivaju “skrotoks” obećava muškarcima da će nakon injekcija koža njihovih testisa biti zategnuta, a sami skrotumi veći.

Iako zvuči bizarno, lekari predviđaju kako će taj zahvat postati jedan od najpopularnijih među bogatim muškarcima u godinama.

Najviše su zainteresirani uspešni i bogati biznismeni od 40 godina pa nadalje. Na taj način oni žele da zadrže mladenački izgled i da se osećaju – objašnjava dr. Džon Mesa koji kaže kako u praksi ovaj postupak nazivaju i “peglanjem jaja”.

Usled procesa starenja i na testisima se javljaju promene poput boranja i spuštanja, a ono što se muškarcima sviđa kod botoksa u tom delu je činjenica da oni nakon zahvata izgledaju ne samo mlađe, već i veće.

U kom pravcu će ići bizarni trendovi u industriji estetske hirurgije teško je predvideti.

Dok ima klijenata spremnih na sve, straha za industriju ulepšavanja nema.