VENČANJE SE BLIŽI, A VI JOŠ NISTE NARUČILI TORTU? Predstavljamo vam TOP 8 svadbenih slatkih ukusa!

Svadbena torta
Pixabay.com

Svadbena torta predstavlja centralni deo prijema na dan venčanja. Predstavlja nezamenljivi deo ceremonije, simbol je slatkog života i dekadencije, i jedna je od stvari koju na venčanjima svi vole.

 

Tokom godina dizajn i ukrašavanje svadbene torte evoluirali su i uznapredovali. Fondant, ruže od šećera, čipke i beskrajna paleta boja čine je dezertom koji estetski dominira prostorijom, i koji svi žele da probaju. Tu dolazimo do suštine – koliko god da nas je očarala i zanela svojim izgledom, najvažnije je kakvog je ukusa. Ne možete da se odlučite? Nemate omiljeni ukus? Pred vama je spisak najpopularnijih torti iz prethodnih par godina. Šta vam se učini zanimljivim a niste do sada probali, pravac na degustaciju u obližnju poslastičarnicu.

Koji su to ukusi najpopularniji?

 

Na prvom mestu je torta “crveni somot”. To je dezert čiji izgled na preseku i ukus u ustima predstavlja sve ono što svadbenu tortu čini savršenom. Divna crvena boja kore odlična je asocijacija na romansu i ljubav, a bogat i prefinjen ukus vanile  podvučen je ukusom fila koji u sebi sadrži maskarpone sir.

Da će biti na spisku najtorti sada i zauvek jasno je kao dan, samo je pitanje na kom je mestu. I dok je u svakodnevnici broj jedan sigurno, kao izbor za svadbenu tortu, njeno veličanstvo čokoladna torta je na drugom mestu. Bogatstvu čokoladnog ukusa se mogu dodavati menta, pomorandža ili jagoda i višnja, što će priču podići na sofisticiraniji nivo. Međutim, jasno je kao dan da je malo šta bolje od obične staromodne čokoladom prepune torte.

Kombinacija bele čokolade i malina, ozbiljne slatkoće prvog i karakterističnog voćnog ukusa drugog sastojka, prekrasan su kontrast. Malina u torti može da bude prisutna u vidu džema, krema ili fila napravljenog od svežih malina, i u svakoj varijanti biće pun pogodak. Torte sa ukusom limuna su na visokom četrvtom mestu, i postaju sve popularnije. Ukus citrusa je odličan izbor za prolećno venčanje, a sama torta pravi izbor za parove koji nisu ljubitelji bogatih i teških ukusa.

Peto mesto zauzimaju torte sa ukusom vanile. Ukoliko je ova torta i vaš izbor sigurno je da nećete pogrešiti, jer predstavlja najtradicionalniji izbor i nemoguće je naći nekoga ko je ne voli. Vanila torta je i sjajna podloga za neke  egzotičnije ukuse, pa možete ostaviti ovde i malo prostor za eksperimentisanje.

 

Zasluženo u top osam, na visokom šestom mestu, našla se i kombinacija ukusa kokosa i limete, par koji pred vas izlazi pravo iz raja. Bogat i kremast ukus kokosa, zajedno sa oporom i kiselkastom limetom, je totalni hit, i nešto na šta se treba odlučiti zasigurno.

Na sedmom mestu se nalaze torte poznate pod nazivom “roze šampanjac”. U čemu je fora? Za njihovo pravljenje koristi se puter koji u sebi umesto vode, ima roze šampanjac. Ima li boljeg načina da proslavite venčanje, negoli da vam mehurići budu i u čaši, i u torti? Od ukusa ovde možete još da očekujete rum, belu čokoladu i slatku pavlaku.

Za kraj kluba osam sledi vrlo netradicionalan i neobičan izbor. Torta od šargarepe, popularan božićni dezert, postala je i popularan izbor za svadbenu tortu. Karakteričnog izgleda i ukusa, koji definišu orašasti plodovi i šargarepa, .nesvakidašnja je alternativa i najbolje će se uklopiti sa venčanjem koje ste isplanirali u vremenu oko Nove Godine.